Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NFU-voorzitter Batters:

"Britse telers vernietigen boomgaarden vanwege stijgende arbeids- en energiekosten"

Volgens de voorzitter van de National Farmers' Union, Minette Batters, vernietigen veel Britse telers hun boomgaarden omdat ze het zich niet kunnen veroorloven ze te behouden. Door de stijgende arbeidskosten en de eveneens stijgende energiekosten verwijderen fruittelers bomen van hun land, aldus mevrouw Batters.

"Dit jaar was er een enorme krimp omdat mensen de boomgaarden niet wilden aanplanten en oude boomgaarden weghaalden omdat we vorig jaar in de eerste zes maanden van dit jaar 60 miljoen pond winst hebben verspild. We moeten dus een grote reset doorvoeren als we deze ongelooflijk belangrijke sector willen blijven laten groeien en er geen voedseltekorten ontstaan."

Volgens Batters is het verlies van de fruitbomen rampzalig voor de biodiversiteit. "We willen meer boomgaarden, maar als je een boomgaard hebt waarvan je de appels niet hebt kunnen oogsten, wat moet je dan doen? "We zouden echt moeten aanmoedigen om Britse appels en peren te kopen en er hier meer van te telen."

Bron: theguardian.com

Publicatiedatum: