Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ontmoeting Siebe van Wijk

Minister-president van Vietnam bezoekt Nederland om exportpotentieel fruit te onderzoeken

De Vietnamese minister-president Pham Minh Chính en de minister van Landbouw Le Minh Hoan bezoeken deze week Nederland, samen met een de grootste delegatie Vietnamese overheidsfunctionarissen ooit.

Eén van de eerste bedrijfsbezoeken van de delegatie is de Dutch World Horti Center in Naaldwijk waar zij kennismaken met de Nederlandse hightech tuinbouwtechnologieën. De Vietnamese minister-president sprak met verschillende vertegenwoordigers van de tuinbouw- en AGF-sector over de verkoopbaarheid van AGF op de internationale markten.


Siebe van Wijk met de Vietnamese minister-president Pham Minh Chính

Siebe van Wijk van het Vietnamees-Nederlandse bedrijf The Fruit Republic ontmoette de minister-president en de minister van landbouw. The Fruit Republic is de grootste citrusexporteur van Vietnam. Siebe is enthousiast over het bezoek van de delegatie. "De minister-president was blij en trots en het succes te zien dat wij hebben gecreëerd met de Vietnamese pomelo en lime op de internationale markt. De Europese markt is goed voor 70% van onze export. Andere belangrijke markten voor ons zijn Australië, het Midden-Oosten, Canada en de VS. Minister Hoan, die zelf uit de provincie Dong Thap komt, was opgetogen de pitloze limes uit zijn eigen regio terug te zien in de boxen van The Fruit Republic. We merkten dat zij enthousiast en trots waren om te zien dat hun nationale producten succesvol worden verkocht in Europa."


De Vietnamese minister van landbouw Le Minh Hoan bewondert de Vietnamese pitloze pomelo's voor de Europese markt

"We hebben de minister-president en de landbouwminister uitgenodigd om The Fruit Republic in Can Tho te bezoeken. Daar kunnen we praten over hoe de fruitsector in de Mekongdelta kan worden ontwikkeld en opgeschaald. Een belangrijke ontwikkeling waar de sector overheidssteun bij nodig heeft is het verkrijgen van toegang tot de markten van Japan en Zuid-Korea. De grote markten importeren citrus van over de hele wereld, maar Vietnamese citrus kan deze markt nog niet betreden. Verschepen tussen Vietnam en Japan of Korea duurt slechts 7 dagen, terwijl dat bij andere landen die exporteren naar deze markten 3 tot 4 weken duurt. Ook markttoegang tot Australië zou zeer interessant zijn," besluit Siebe.

Later deze week zal de Vietnamese delegatie naar Brussel gaan voor ontmoetingen met de EU en ASEAN.

Voor meer informatie:
Siebe van Wijk
The Fruit Republic
www.thefruitrepublic.com

Publicatiedatum: