Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch: "Een aantal speculanten in de uien gaan volgend jaar flink hun zakken vullen"

"Preimarkt klimt uit het dal, koolmarkt stabiliseert"

Tholen - De koudere temperaturen, gecombineerd met het feit dat veel Poolse medewerkers richting de feestdagen huiswaarts keren, zorgt voor een schaarser aanbod en een aantrekkende markt van veel wintergroenten.

"Zo klimt de prei momenteel uit het dal. De prijs ligt nu op een niveau rond de 85 cent per kilo, een maand geleden was dat slechts 35 cent", constateert Kees van den Bosch van Freeland. "Ook de Spaanse ijsbergsla wordt wat meer gevraagd. Voor de komende weken verwachten we een verdere prijsstijging."

"De vraag naar knolselderij loopt goed door, niet eens op een al te hoog prijsniveau, maar de verkoop loopt wel lekker door. Dat blijft op de koolmarkt wat achter. Aan het einde van de oogst was er veel vraag uit Europa en we hadden wel verwacht dat dit aan zou houden. Nog altijd liggen de prijzen op een hoog niveau, maar de vraag is wel gestabiliseerd."

"Naar wortelen is er wel wat vraag, maar het loopt geen storm. De prijzen zijn inmiddels wel wat aangetrokken, maar dat komt niet doordat er nu zoveel handel plaatsvindt. De voorraden zitten in de koelcel en langzaam komt er wat uit", aldus de vollegronds-groentenhandelaar. "De uien tot slot, zien we telkens met een stuiver omhoog gaan. Dat lijkt niet op te kunnen. Er gaan een aantal speculanten goed hun zakken vullen komend jaar."

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
[email protected]       
www.freeland.nl