Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië is de grootste leverancier van de Amerikaanse sinaasappelsapmarkt

De timing van orkaan Ian is niet anders dan die van orkaan Irma in september 2017, omdat hij toesloeg voordat de oogstraming van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) in oktober werd gepubliceerd, maar nadat de gegevens voor de raming al waren verzameld. Daarom zullen de gevolgen van orkaan Ian niet worden meegenomen in de USDA-raming tot de eerste update van het seizoen uitkomt op 9 december. Het zal waarschijnlijk nog later worden voordat de volledige impact van de storm duidelijk wordt. Daarom werpt dit artikel een terugblik op het seizoen 2021-22.


Klik hier voor een grotere weergave

Brazilië is de grootste leverancier van de Amerikaanse sinaasappelsapmarkt. Het marktaandeel van Florida en Mexico is veel kleiner en bijna gelijk. (Bron: Afdeling economisch en marktonderzoek van het Florida Department of Citrus).

Omdat het aantal sinaasappelbomen blijft dalen, was de oorspronkelijke raming van het USDA die in oktober 2021 werd vrijgegeven voor het seizoen 2021-22 dat de sinaasappeloogst in Florida 47 miljoen kartons zou bedragen. Naarmate het seizoen vorderde, sloeg eind januari een milde maar destructieve vorst toe die enige schade aan de vruchten veroorzaakte. Gezien het zachte weer vóór de vorst waren de bomen al in de bloeifase. Daarom veroorzaakte de vorst aanzienlijke schade aan de ontluikende bloei. Er volgde een zeer droge periode, waardoor een tweede bloei uitbleef. Dit doet vermoeden dat de oogst van 2022-23 geen verbetering zal inhouden ten opzichte van de vorige oogst.

Klik hier voor het volledige artikel.

Publicatiedatum: