Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morrisons verwijdert datumetiketten van 200 groenten- en fruitsoorten

Duitsland: REWE Group verlengt contract CEO Lionel Souque
De Duitse retailer REWE Group heeft aangekondigd dat zijn raad van commissarissen het contract van CEO Lionel Souque met vijf jaar heeft verlengd. Op 1 juli 2017 trad Souque aan als CEO van het bedrijf en door de verlenging blijft hij in die rol tot eind 2028.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons verwijdert datumetiketten van 200 verse producten
Morrisons verwijdert de datumetiketten en de vermelding "Ten minste houdbaar tot" op bijna 200 van zijn verse groenten-, fruit- en saladeartikelen in een poging om voedselverspilling tegen te gaan en klanten te helpen deze Kerst te besparen. De stap volgt op een onderzoek van WRAP waaruit blijkt dat Britse huishoudens 4,5 mln. ton voedsel verspillen, wat het gemiddelde gezin € 836 per jaar kost. Van sommige producten, zoals bananen, watermeloen en ananas, zal de datum volledig worden verwijderd, maar de meeste zullen worden vervangen door een codesysteem, dat door Morrisons-medewerkers zal worden gebruikt om dezelfde versheid in het schap te garanderen.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Just Eat Takeaway.com staat volledig achter de EU-richtlijn inzake platformwerk
Just Eat Takeaway.com, Europa's grootste marktplaats voor online voedselbezorging, verwelkomt deze week de aankondiging van Europarlementariër mevrouw Gualmini dat er een akkoord is bereikt over haar richtlijn inzake Platform Work.
Bron: justeattakeaway.com 

Carrefour maakt de winnaars bekend van de International Food Transition Awards
De IFTA-uitreiking, in samenwerking met RTL, erkende de leveranciers die in de ogen van klanten het meest deugdzaam zijn op het gebied van MVO. Er werden internationale prijzen uitgereikt: Categorie hartig: Bonduelle - MLR-vrije maïs, maïs geproduceerd zonder GGO's en gewasbeschermingsmiddelen, met 100% kartonnen verpakking, met Eco score A. Categorie Plantaardige Alternatieven: Nurishh - Plantaardige spread, voor zijn korte ingrediëntenlijst, zijn recept op basis van zonnebloempitten en zijn eiwitgehalte. De jury kende ook lokale prijzen toe aan nationale merken:
Spanje: Alvalle - Gazpacho, voor zijn natuurlijke en lokale ingrediënten, geteeld in coöperaties en zijn 100% rPET-fles.
België: Iglo - Green Cuisine Fish & Sticks, voor zijn plantaardig alternatief voor vis, waardoor het waterverbruik en de uitstoot van broeikasgassen worden verminderd.
Polen: 2 Be Bio - biologische diepgevroren smoothiemix, voor zijn engagement voor biologisch en suikervrij fruit.
Argentinië: Chacabuco - meel van volkoren tarwe en peulvruchten, recyclebare verpakking, vezelrijk en natriumarm.
Dit jaar wilde de jury lokale huismerkproducten van Carrefour belonen waarvan de ontwikkeling volledig in de voedseltransitie is geïntegreerd:
Italië: Terre d'Italia - Cime di Rapa ( diepgevroren groenten), voor de transparantie van zijn toeleveringsketen en zijn plantaardige samenstelling.
Brazilië: Carrefour Veggie - Veggie Burger (kikkererwten), een plantaardig alternatief met natuurlijke ingrediënten.
Bron: carrefour.com 

Ahold schrapt ongeveer 300 banen bij Nederlandse online retailer Bol.com
Het Nederlandse supermarktbedrijf Ahold Delhaize is van plan ongeveer 300 banen te schrappen bij zijn onlinedochter Bol.com als onderdeel van een herstructureringscampagne, aldus het bedrijf.
Bron: reuters.com 

Gorillas investeerders betalen € 94 mln voor overname Getir, volgens bronnen
De snelle supermarktgigant Getir staat op het punt om de overname van concurrent Gorillas aan te kondigen in een volledige aandelendeal; een deal waarbij de investeerders van Gorillas nog eens € 94 mln investeren in het snelle levensmiddelenbedrijf om het over de streep te trekken, aldus twee bronnen die bekend zijn met de deal.
Bron: sifted.eu 

Publicatiedatum: