Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-oogstraming appelen, sinaasappelen, tomaten, perziken en nectarines verlaagd

De statistische vooruitzichten op korte termijn en de ramingen voor de oogst en de consumptie van appelen, sinaasappelen, tomaten, perziken en nectarines in de EU zijn allemaal lager dan in het vorige seizoen.

Appelen
Tussen 2022/23 en 2021/22 wordt een daling van -2,3% van de EU-appeloogst verwacht. Daarnaast wordt een daling van de EU-uitvoer van appelen geraamd op -3,2%. Begin juli 2022, toen het verslag werd opgesteld, lagen de appelvoorraden -22,9% lager dan in het seizoen ervoor.

Sinaasappelen
De totale sinaasappeloogst zal dalen met -12,1%, die van de consumptiesinaasappelen met -9,5% en de consumptie met -5,6%. Naar verwachting zal de invoer tussen 2022/23 en 2021/22 met 20,3% stijgen en de uitvoer van verse sinaasappelen met -12,5% dalen.

Perziken en nectarines
De oogst van perziken en nectarines zullen in totaal met -6,8% dalen, terwijl de oogst in Italiƫ en Frankrijk naar verwachting -22,9% onder het vijfjaarlijkse gemiddelde zal liggen.

Tomaten
De totale tomatenoogst zal naar verwachting met -11,6% dalen, de oogst van tomaten voor de consumptiemarkt met -9,5% en de consumptie met -7,1%.

Klik hier voor het hele rapport.

Bron: www.agriculture.ec.europa.eu

Publicatiedatum: