Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Vogel, AGF Direct: "Steeds meer interesse voor paarse Redi-broccoli

"Kou brengt meer spanning op bloemkool- en broccolimarkt"

Tholen - De laatste weken verliep de bloemkoolmarkt wat rustig, maar nu de kou zijn intrede lijkt te doen heeft de prijs de weg omhoog alweer gevonden. "De afgelopen weken hadden veel landen eigen productie, maar dat zal nu snel minderen. Dat zorgt voor wat extra spanning op de markt. De laatste Hollandse bloemkool staat nog op het veld, maar de vraag is of die overleven met de kou", vertelt Robert Vogel van AGF Direct. 

Ook in het Noorden van Spanje en in Frankrijk is het momenteel koud en dat heeft meteen gevolgen voor de beschikbaarheid. In Frankrijk schoot vandaag de prijs omhoog naar zo'n 12/13 euro", vertelt Robert. Met broccoli schakelde AGF-Direct vier weken terug al volledig over op de Spaanse productie. "Daarbij zien we nu hetzelfde beeld, dat door de kou de aanvoer een stuk lager ligt", aldus Robert.

AGF-Direct voorziet supermarkten, exporteurs, groothandelaren en foodservice in de Benelux. Richting de Kerst verwacht hij geen enorme toename van de vraag. "Bloemkool en broccoli zijn niet zo populair op het kerstmenu, voor witlof geldt dat wel weer, maar dat is voornamelijk geprogrammeerde handel. Verder hebben we onze vaste lijnen met meer nicheproducten, zoals Romanesco die we nu ook vanuit Spanje voeren."

Een exclusief product heeft AGF-Direct in huis met de Redi-broccoli, ook wel bekend als Purple Sprouting Broccoli, wat al een groot product in Engeland is. "Deze voeren we jaarrond vanuit Nederland en Spanje. Het is best een uitdaging om nieuwe producten in de schappen te krijgen, maar er komt steeds meer aandacht voor, onder meer van online retailers", besluit Robert enthousiast.

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
+31 (0)85 30 32 633
[email protected] 
www.agfdirect.nl