Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Welke staat teelt de meeste cranberry's?

Wisconsin is de grootste producent van cranberry's, volgens de Wisconsin State Cranberry Growers Association. De staat oogstte ongeveer 60 procent van de nationale oogst van 2020, volgens de onderzoekstak van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.  

Wisconsin zou in 2022 4,3 miljoen van de totale oogst van 7,44 miljoen vaten binnenhalen, een stijging van 3 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Slechts vier andere staten telen cranberry's op grote schaal. Massachusetts is de tweede grootste producent, gevolgd door New Jersey, Oregon en Washington. 

Volgens de cranberryvereniging van de staat telen 250 telers cranberry's op 21.000 hectare in 20 districten in centraal en noordelijk Wisconsin. De cranberry-oogst loopt van eind september tot oktober.

De cranberry-sector heeft een economische impact van ongeveer 1 miljard dollar in Wisconsin. De cranberry werd in 2003 uitgeroepen tot staatsvrucht van Wisconsin.

Bron: Wisconsin Watch

Publicatiedatum: