Tholen - "Over de hele linie zien we het afgelopen half jaar dat de vraag naar AGF-producten toch een stuk lager ligt dan de afgelopen jaren. Wij herleiden dat toch vooral aan de inflatie. De koopkracht is lager en mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven", constateert Danielle van Zanten van Satori. "Dat geldt ook voor de gember. Wij voorzien voor de komende weken ook nog geen extra vraag, dat zal pas ontstaan als er richting februari een gat in de aanvoer ontstaat."

"De marktprijzen van de gember liggen tussen de 20 en 25 euro. Momenteel is er nog voldoende gember uit Brazilië beschikbaar. Zij sturen nog behoorlijk wat gember af. Verder importeren we uit Peru en dat is echt gember van hoogwaardige kwaliteit. De prijs hiervan ligt wat hoger, maar met name onze Franse klanten hebben dat er graag voor over. En dan is er nog Thaise gember in de markt."

Ze verwacht richting de feestdagen geen opleving. "In die zin is gember geen traditioneel kerstartikel. Wel zien we dat de verkoop van de zoete aardappelen momenteel erg goed verloopt. Alleen blijft de logistiek nog altijd een grote uitdaging. Veel boten komen vertraagd aan. Oftewel, never a dull moment!"

Voor meer informatie:
Danielle van Zanten
Satori
Jogchem van der Houtweg 9a
2678 AG De Lier
Tel.: +31 (0)85 9028084
danielle.vanzanten@satori.nl 
www.satori.nl