Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordprijzen in af-land pool Aviko Potato over oogst 2022

De af-land pool voor fritesaardappelen van de aardappeltelers-commissie van Aviko Potato heeft over de oogst van 2022 voor de leveringsperiode week 37 tot en met week 44 een gemiddelde uitbetalingsprijs van 225,85 euro per ton opgeleverd voor de rassen Challenger en Fontane. Voor vroege rassen realiseerde de pool bij levering in week 32 een prijs op van 258,35 euro per ton. 

In Nederland lag de opbrengst voor fritesaardappelen in 2022 rond het gemiddelde met negatieve uitschieters tot wel 10% in het oosten en zuidoosten van het land. Aardappeltelers in Duitsland, België en Frankrijk kregen maken met opbrengsten die 15 tot 20% achterbleven ten opzichte van een gemiddeld jaar.

De af-land pool van de aardappeltelerscommissie van Aviko Potato is een pool mét voorverkoop. Ruim voordat de weersinvloeden grip kregen op de aardappelen, werden al volumes verkocht. Later in het seizoen kon de pool profiteren van de oplopende aardappelprijzen in de markt.

Voor meer informatie:
Aviko Potato
De Dommel 28
8253 PL Dronten
Tel: +31(0)321 328 080
[email protected]  
www.avikopotato.nl   

Publicatiedatum: