Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pink Lady verwacht sterk oogstpotentieel voor nieuwe seizoen

De Pink Lady’s in de Italiaanse, Franse en Spaanse boomgaarden zijn geoogst. Ondanks een zeer zachte herfst verwacht de Pink Lady Europe Association dit seizoen een appel van kwaliteit met een potentieel van ongeveer 190.000 ton, zo melden ze.

Een volume dat wat wordt beïnvloed door klimatologische risico's
Ondanks een voorjaar met verschillende vorstperiodes, een recordzomer qua hitte en een herfst die moeizaam op gang kwam, voorspelt de Pink Lady Europe Association een potentiële Pink Lady- en PinKids-kwaliteit van ongeveer 190.000 ton; een stijging van 8% ten opzichte van vorig seizoen, bij een stabiel Europees appelvolume.

"De grootte belooft evenwichtig te zijn en het suikergehalte verzekert smaakplezier. De oogst, een belangrijk moment in het seizoen, werd uitgebreid gedeeld met consumenten: meer dan 1.200 sponsors van de actie 'Adopt a Tree' konden de boomgaarden ontdekken en met de appelproducenten praten. Ook openden 12 boomgaarden in Frankrijk, Italië en Spanje hun deuren voor 650 deelnemers (volwassenen, studenten en kinderen), die nieuwsgierig waren naar deze appel."

Nieuwe oogst, nieuwe projecten
Met de nieuwe oogst zijn er ook verschillende initiatieven waarmee Pink Lady Europe probeert haar (potentiele) consumenten te bereiken. Zo is er een mediacampagne, cross-channel activiteiten als Pink Chefs en een kinderassortiment met PinKids.

Voor meer informatie:
Pink Lady
www.pinkladyeurope.com   

Publicatiedatum: