Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Justin Leonard - Jackie Leonard & Sons

AGF-handelaar in Dublin viert 130-jarig bestaan

130 jaar geleden zette Kate Leonard haar stand op in de groothandelsmarkt van Dublin. Dat was in 1892, toen Ierland nog deel uitmaakte van het Verenigd Koninkrijk en vrouwen nog niet mochten stemmen.

Kate had haar goederen verkocht in het gebied waar de groothandelsmarkt van Dublin werd gebouwd en het was waarschijnlijk daarom dat ze een standplaats op de markt kreeg. De bouw van de markt begon in februari 1892 en was in december van hetzelfde jaar voltooid. Het gebouw was gebaseerd op plannen van de oude Covent Garden Market in Londen en het was gemaakt van staal uit Birmingham. Het complex was een toonbeeld van Victoriaanse bouw.

Nu, 130 jaar later, verkoopt Justin Leonard, de achterkleinzoon van Kate, nog steeds verse producten vanaf een locatie vlak naast de oorspronkelijke markt.

Justins grootvader Jack kwam in 1925 in de zaak en zijn vader Jackie en diens broers namen de zaak in 1982 over. Het bedrijf werd omgedoopt tot Jackie Leonard & Sons toen de broers in 1982 met pensioen gingen.

Justin is opgegroeid in het vak, want hij hielp zijn vader in de schoolvakanties en begon uiteindelijk na een zomer op de markt fulltime te werken in 1986. Justins vader had in 1990 het oude schoolgebouw naast de markt gekocht om er een magazijn van te maken. Het was de school waar hij als jongen op had gezeten.

De groothandelsmarkt sloot vier jaar geleden, maar toen had Justin dus al een plek om te blijven handelen. Sommige andere handelaren vestigden zich ook naast de oude markt, terwijl anderen zich dichter bij de luchthaven van Dublin vestigden.

Justin zei dat er op een gegeven moment 57 handelaren op de markt waren en dat er nu nog 10 in de groothandel in groenten en fruit zitten. Op de vraag wat het bedrijf zo succesvol maakte, zei hij:

"Mijn vader zei altijd 'Bemoei je met je eigen zaken en je hebt een eigen zaak'. We hebben altijd gekeken naar wat de mensen willen en probeerden dat te leveren. Mijn grootvader verkocht alleen aardappelen; daarna voegde mijn vader groenten en fruit aan het assortiment toe. Toen ik de zaak overnam, begon ik te leveren aan de horeca. Ons motto is altijd 'Kwaliteit en Waarde' geweest en dat heeft ons al die tijd geen windeieren gelegd."

"Niet iedereen wil zaken doen met de grote multinationals; sommige mensen houden van een lokale handelaar met persoonlijke service. We houden van wat we doen. Het is geen baan, maar een roeping."

Justin heeft twee zonen, maar hij weet niet zeker of zij hem zullen opvolgen. "Ze zitten allebei op de universiteit, maar komen om 4 uur 's ochtends om me te helpen en gaan dan om 9 uur 's ochtends weg. Ik weet echter niet of een van hen het familiebedrijf zal voortzetten."

Voor meer informatie:
Justin Leonard
Jackie Leonard & Sons Ltd.
Tel.: +353 1 873 3055
Mobile: +353 86 867 4760
[email protected]  
www.justinleonard.net   

Publicatiedatum: