Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Swegreen realiseert in-store farm in Zweedse supermarkt ICA

"We streven ernaar zoveel mogelijk een assortiment lokaal geproduceerde en duurzame producten aan te bieden. Met de teeltoplossing van Swegreen hebben we de mogelijkheid om klanten een totaalervaring aan te bieden. Het feit dat ze de gewassen die achter glas groeien ook kunnen kopen, voelt extra bijzonder," aldus storemanager Sebastian Damréus. De bouw van een nieuwe in-store farm zal binnenkort beginnen, namelijk in de Zweedse supermarkt ICA Maxi Ängelholm. 

Sebastian en zijn collega's hadden eerder van hydroponics gehoord, maar waren positief verrast en gefascineerd toen zij in contact kwamen met Swegreen. "We waren verbluft dat de teeltoplossing van Swegreen ons de mogelijkheid geeft zoveel te telen op ongeveer 60m2. Dat het ook nog bladgroenten oplevert die zowel beter smaken als voedzamer zijn dat traditioneel geteelde soorten is natuurlijk een groot pluspunt. Als je dat toevoegt aan het hele duurzaamheidsaspect, wisten we dat dit iets was wat we moeten onderzoeken," zegt Sebastian.

Een besluit dat op zijn beurt ertoe leidde dat Ica Maxi Ängelholm investeert in de "Freja" teeltoplossing, wat op dit moment het grootste platform is van Swegreen. Op 60m2 zal Ica Maxi Ängelholm tot 450 gewassen per dag kunnen telen en oogsten, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

"Ook al is het klimaat hier in het zuiden gunstig, zijn we nu compleet afhankelijk van geïmporteerde gewassen," aldus Sebastian. "Dat zal drastisch worden gereduceerd wanneer we onze eigen bladgroenten en kruiden telen. Het is belangrijk om bij te kunnen dragen aan maximale duurzaamheid met alle middelen, vanaf vermindering van CO2-uitstoot tot aan telen in een volledig circulair systeem dat een minimale ecologische impact heeft."

"Op dit moment hebben we geen datum geprikt, maar we gaan de installatie en start-up na de feestdagen plannen. We zijn blij en trots dat we deel uitmaken van het realiseren van Skånes eerste teeltshop. En natuurlijk hopen we dat mensen de voordelen zien van het investeren in telen in hun eigen winkel of restaurant," besluit Janne Andersson, Global Sales Director bij Swegreen.

Bron: www.swegreen.se

Publicatiedatum: