Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Indoor teeltbedrijven helpen voedselbanken aan verse AGF

Het ziet er misschien uit als iets uit een science fiction, maar de helder verlichte units zijn wel degelijk praktisch en 'down to earth'. "Het is experimenteel, het is nieuw, het is futuristisch", zegt ds. Sara Smith, directeur van Nourish Bridgeport. "Het is de toekomst van de teeltbedrijven." Sara praat hier over hydroponische indoor teeltbedrijven die groenten verbouwen voor Nourish Bridgeport, een non-profit organisatie die voedsel verstrekt aan mensen in nood en aan voedselbanken in de omgeving.

Het is een van de eerste in het land en de eerste in Connecticut die zijn overdekte teeltbedrijven exploiteert. "We zijn best wel trots op wat we presteren, maar we willen niet de enigen zijn, die dit doen," zei Sara. "Ik ben opgegroeid op een teeltbedrijf van 1000 hectare in Kentucky, en mijn generatie broers en zussen is de eerste generatie in een lijn van 17 die geen teler is - en het deed me altijd een beetje pijn dat mijn vader de laatste was." Maar dat is nu niet meer het geval. Sara houdt toezicht op een teeltbedrijf dat altijd voortgang heeft, ongeacht het weer buiten.

Lezli Albelo is een van de zes die fulltime op de indoor teeltbedrijven werken. "Ik heb veel geleerd en ook andere telers leren kennen," zei Albelo. "Onze groenten zijn schoon. Het water is schoon, ons proces is schoon en het personeel draagt handschoenen. Dus, het is ervoor zorgen dat elk proces de hele tijd schoon is en zo komen de meest voedzame producten naar de mensen die het het meest nodig hebben."

Lees het volledige artikel op www.wptv.com.

Publicatiedatum: