May Salem van FinBi

"Granaatappelen dit seizoen lokaal afzetten"

Na een zeer uitdagend druivenseizoen heeft een Egyptische exporteur ervoor gekozen de granaatappels dit jaar niet te exporteren, zegt May Salem van FinBi for Land Reclamation and Agriculture Development. "Ons granaatappelseizoen is inmiddels afgelopen. Er was een goede hoeveelheid granaatappels, de volumes waren iets hoger dan vorig jaar. We hebben er echter voor gekozen om dit jaar geen granaatappels te exporteren, omdat we net een zeer moeilijk druivenseizoen achter de rug hadden. Het seizoen was kort en de exportprijzen waren zeer laag. Tegelijkertijd waren de inputkosten met meer dan 20% gestegen, wat het vooral voor de telers erg moeilijk maakte."

Salem vond dat er minder risico aan verbonden was als het bedrijf ervoor koos om de granaatappels dit seizoen in Egypte te houden, omdat de prijzen op de lokale markt eigenlijk heel goed waren: "Na zo'n druivenseizoen leek het ons minder riskant om voor ons granaatappelseizoen op de lokale markt te blijven. De vraag was aanzienlijk beter dan verwacht en de prijzen waren relatief hoog. Niet hoger dan de exportprijzen, maar gezien het werk en het risico leek het gewoon een slimmere keuze om onze granaatappels binnen onze eigen grenzen te houden. Het is echter geen trend die we zullen blijven volgen, we hopen volgend jaar een beter druivenseizoen te hebben, zodat we ook weer meer vertrouwen hebben in de export van onze granaatappels."

"Ik vertrek morgen om Food Africa te bezoeken. Dat is een evenement in Egypte dat loopt van 5 tot 7 december. Hoewel ik zelf niet exposeer, zijn er zoveel internationale handelaren aanwezig, dat ik zelf een kijkje wil nemen. Hopelijk kunnen we tijdens het evenement meer potentiële klanten ontmoeten!" besluit Salem.

Voor meer informatie:
May Salem
FinBi for Land Reclamation and Agriculture Development
Tel: +202 37495616
may@natesngrapes.com 
www.natesngrapes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.