Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WRAP constateert minder eetbaar voedselafval, maar dringt er in het VK op aan de vooruitgang te versnellen

WRAP heeft zijn jaarlijkse voortgangsverslagen voor de Britse voedingsmiddelen-, textiel- en kunststofindustrie gepubliceerd, met gegevens over de voortdurende inspanningen van bedrijven om de milieudoelstellingen te halen. Uit het verslag blijkt dat bedrijven die deelnemen aan het WRAP-initiatief minder eetbaar voedsel verspillen en tegelijkertijd minder broeikasgassen uitstoten, maar er wordt ook gewezen op de noodzaak om de inspanningen te versnellen.

Het rapport maakt deel uit van WRAPs vrijwillige Courtauld Commitment 2030, een methodiek waarbij WRAP afspraken maakt met de hele sector om afval te verminderen op een niet-concurrerende manier. Bedrijven die betrokken zijn bij de overeenkomst leveren positieve gegevens aan als onderdeel van het rapport van WRAP.

"Onze visie is een bloeiende wereld waarin klimaatverandering geen probleem meer is", vertelt Richard Swannell, interim CEO van WRAP, aan FoodIngredientsFirst.

"WRAP heeft voortgangsrapporten gepubliceerd voor Textiel 2030, het UK Plastics Pact en Courtauld 2030. Op deze pagina's staan honderden voorbeelden van bedrijven die al veranderingen op het gebied van duurzaamheid doorvoeren die zowel milieuvoordelen voor ons allemaal opleveren als veranderingen opleveren die het publiek graag wil zien."

"De bedrijven die al enkele jaren deelnemen aan de Courtauld-verbintenis laten de grootste vermindering van voedselverspilling zien, als onderdeel van een overeenkomst voor de hele sector", legt hij uit.

De Courtauld-ondertekenaars streven naar een vermindering van 50% van de voedselverspilling per hoofd van de bevolking in 2030 ten opzichte van de uitgangssituatie in het Verenigd Koninkrijk in 2007.

"Onze plannen die deze visie ondersteunen zijn ambitieus, collaboratief en expansief, wat de enige manier is om klimaatverandering succesvol aan te pakken. We moeten dringend het werk in het hele VK versnellen en ons werk uitbreiden in de 40 landen waar we nu werken om voort te bouwen op wat we tot nu toe hebben bereikt", aldus Swannell.

"Voor elk bedrijf is het dus absoluut noodzakelijk dat het zich inspant om deze te verminderen als we een kans willen hebben om de ergste gevolgen van klimaatverandering te verminderen."

Publicatiedatum: