Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export van Moldavische appels in november de laagste in vijf jaar

Volgens de douanedienst van Moldavië is in november 2022 ongeveer 7.000 ton appels uit het land geëxporteerd. Dit is het laagste volume van de appelexport in de maand november in de afgelopen vijf jaar. In 2020 bedroeg het exportvolume bijna 8.000 ton. De uitvoer in november 2021 was een record: 22.500 ton.

Iurie Fala, uitvoerend directeur van Moldavië Fruct, verklaarde dat de lagere exportvolumes te verklaren zijn: "We hebben een droogteperiode meegemaakt, waardoor de totale opbrengst van appels met 40% is gedaald. Normaal hebben we 665.000 ton appels, en dit jaar slechts 405.000 ton. De lagere exportcijfers zullen dit in de rest van het seizoen weerspiegelen," zei hij.  

De belangrijkste leveringsrichting van Moldavische appels in november van dit jaar zijn de GOS-landen, zo meldt east-fruit.com. Vertegenwoordigers van telersorganisaties zijn echter van mening dat de situatie op alternatieve markten ook niet slecht is: zendingen van bijna 1.000 ton appels naar de markten van de landen van de Perzische Golf, en vooral meer dan 600 ton naar Roemenië. Dit is een goed resultaat voor de Moldavische exporteurs in november, wanneer er nog steeds lokale appels op de Roemeense markt zijn en meer diverse appels van hoge kwaliteit uit naburige Europese landen.

Voor meer informatie:
Iurie Fala
Moldova Fruct
Fruit Producers and Exporters Association
Tel: +37322223005
Mob: +37369366424
[email protected]
www.moldovafruct.md

Publicatiedatum: