Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fyffes maakt duurzaamheidsdoelstellingen bekend

Fyffes werkt samen met onafhankelijke experts in de fruitproducerende landen teneinde meer inzicht te krijgen in de behoeften van de naburige communities. Zo wordt essentiële informatie verzameld ter ondersteuning van de Fyffes human rights en ons due diligence beleid op gebied van milieu.

Een van de duurzaamheidsdoelstellingen van Fyffes is ervoor te zorgen dat alle prioriteitscommunities van Fyffes in uiterlijk 2030 betrokken zijn bij veerkrachtige sociaal-economische community projects uit de vier investeringsgebieden van Fyffes (te weten: voeding en gezondheid, weerbaarheid tegen klimaatverandering, empowerment van mannen en vrouwen en het bevorderen van toegang tot onderwijs). 

Fyffes werkte samen met verschillende experts en organisaties en nam vanaf 2021 geanonimiseerde enquêtes af met meer dan 2.200 deelnemers uit communities rond haar plantages in Belize, Costa Rica, Ecuador, Guatemala en Honduras.

Ondanks het grote aantal verschillende locaties in de productievoetafdruk van Fyffes, kwamen enkele gemeenschappelijke thema's naar voren als kernpunten voor ontwikkeling:

  • Ontwikkeling van de community
  • Toegang tot gezondheidszorg en medische voorzieningen
  • Toegang tot gezonde, betaalbare versproducten
  • Goede werkgelegenheid en hogere inkomens
  • Empowerment van vrouwen en gendergelijkheid
  • Toegang tot water
  • Kwetsbaarheid door klimaatverandering
  • Activiteiten ter bestrijding van drugsgebruik, alcoholisme en geweld

Fyffes is al begonnen met een aantal projecten die helpen om in deze behoeften van de community te voorzien. Zo zijn er 'medical brigades' in Honduras en Belize, fruitdonaties aan scholen en voedselbanken, infrastructuurverbeteringen rond scholen om kinderen te ondersteunen die weer naar school gaan na de pandemie in Belize, Costa Rica, Guatemala en Honduras. Ook is Fyffes begonnen een programma voor gendergelijkheid uit te rollen in al haar Latijns-Amerikaanse activiteiten.

Fyffes sustainability manager Stella Davis zegt over het onderzoek: "De UN Guiding Principles on Business and Human Rights vereisen dat bedrijven begrijpen welke rol zij spelen bij het veroorzaken van of het bijdragen aan mensenrechteneffecten. De eerste stap is altijd om te begrijpen welke invloed je als organisatie hebt op mensen die in de buurt van of op de locatie zelf wonen en werken."

"Bij het toewijzen van ons donatiebudget is voor ons leidend wat de communities zélf aangeven belangrijk te vinden. Bovendien zorgen Community Needs Assessments ervoor dat we anticiperen op nieuwe wetgeving inzake due diligence op het gebied van milieu en mensenrechten."

Voor meer informatie:
www.fyffes.com

Publicatiedatum: