Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Herold Hage, N&K:

"Uitzonderlijk vroege start Zuid-Afrikaanse bootlychees"

Tholen - "Na een vliegende start met lychee by air arriveren eind deze week de eerste lychees in Nederland met de boot MSC Cassandra uit Zuid-Afrika. "Dat is uitzonderlijk vroeg, normaal gesproken zijn de bootlychees uit Madagaskar altijd twee weken eerder dan de Zuid-Afrikaanse. Dit jaar arriveren ze voor het eerst op hetzelfde moment", vertelt Herold Hage van N&K, het Nederlandse importkantoor van de Franse Kinobé-groupe.

De variëteit van beide oorsprongen is Mauritius met het verschil dat de maatsortering in Zuid-Afrika grover is dan die uit Madagaskar. "De maten die in Europa gevoerd worden zijn XL en XXL (30-34 mm). De maat Large wordt in Zuid-Afrika alleen geëxporteerd naar het Midden- Oosten en verkocht op de interne markt", aldus Herold. "Mauritius Lychees uit Zuid-Afrika kenmerken zich door de grootte van de vrucht, de mooie kleur en de lekkere zoete smaak."

"Verder hebben onze Zuid-Afrikaanse pakkers van lychee onder ons eigen merk op gebied van certificering alles conform de huidig sociale standaarden. GlobalGAP is aanwezig, maar ook de social compliance en foodsafety certificering ontbreken niet, zoals Siza en FCCS 22000. Hiermee kunnen we naar vrijwel iedere supermarkt van dit mooie Zuid-Afrikaanse fruit voorzien", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
N&K
Koopliedenweg 3
Barendrecht
Tel: +31 (0)78 3032440
[email protected]