Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
week 48

Lagere volumes, iets hogere tomatenprijzen bij VBT

Echt een opleving mag het nog niet heten, maar vorige week is de prijs voor trostomaten wel iets gestegen. Met een middenprijs van 78,5 eurocent per kilo ligt de prijs op de klok bij het VBT nog wel onder het vijfjarig gemiddelde.

De middenprijs voor losse tomaten zakte in week 48 wel iets. Ook hier ligt de middenprijs onder het vijfjarig gemiddelde. De bij het Verbond van Belgische Tuinbouwco√∂peraties aangevoerde volumes lagen afgelopen week lager dan in 2021 en 2020. In week 47 lagen de volumes van 2022 nog hoger dan in 2021. Als de traditionele prijsontwikkeling gerespecteerd wordt, zou richting Kerst de prijs moeten gaan stijgen. 

De komkommerprijs ligt op hoog niveau en steeg in week 48 iets tot 75,9 eurocent per stuk gemiddeld.

De middenprijs voor paprika is afgelopen week weer tot boven het vijfjarig gemiddelde gestegen. Ook voor rode paprika's, waarvan de prijs in vergelijking met geel en oranje de afgelopen tijd onder het vijfjarig gemiddelde lag, geldt nu dat de prijs bovengemiddeld is voor de tijd van het jaar. 

De prijzen voor de meeste slasoorten stegen in week 48. Alleen de prijs voor lollo bionda uit de serre daalde in week 48. De prijs voor lollo rosso bleef nagenoeg gelijk. De middenprijs voor kropsla ligt boven het vijfjarig gemiddelde. 

De middenprijs voor multicolorsla klimt gelijk aan het vijfjarig gemiddelde op. Voor veldsla ligt de middenprijs op een laag niveau, gelijk aan 2020 √©n ruim onder het vijfjarig gemiddelde. 

De aardbeienprijs de afgelopen weken gestegen en vorige week licht doorgestegen. 

Bekijk hier alle middenprijzen voor groenten over week 48 

Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij.