Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan introduceert eerste tomatenrassen met hoge resistentie tegen ToBRFV

Veredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft een eerste reeks ToBRFV-resistente rassen op de markt. De ToBRFV-resistente rassen vallen onder het Rugose Defense-label dat Rijk Zwaan heeft opgezet. De rassen zijn intern en bij telers getest en hebben een hoge resistentie, zo deelt het veredelingsbedrijf in een video.

Rijk Zwaan's tomatenrassen met een hoge resistentie tegen ToBRFV zijn te combineren met alle commercieel beschikbare onderstammen. De hoge resistentie van Rijk Zwaan is effectief in combinatie met alle gevoelige onderstammen. Het veredelingsbedrijf wijst telers er wel op rekening te houden met de mogelijkheid dat dit mogelijk niet het geval is voor andere bronnen van resistentie die door anderen worden ge├»ntroduceerd.

Uit proeven is gebleken dat onderstammenras Suzuka RZ goed presteert in combinatie met zowel gevoelige als resistente tomatenrassen.

De volgende resistente rassen brengt Rijk Zwaan op de markt. Voor cocktailtomaten Amelioso RZ F1, Lucioso RZ F1, Valerioso RZ F1, Rexoso RZ F1 en Spirioso RZ F1. Voor middeltrostomaten het ras Prospano RZ F1. Voor cherrytrostomaten het ras Hyrule RZ F1. En voor minipruimtomaten een viertal rassen, te weten: Romietto RZ F1, Capuletto RZ F1, Parisetto RZ F1 en Balthasetto RZ F1.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
www.rijkzwaan.nl/rugose-defense 

 

Publicatiedatum: