Tholen - De export van witte en rode kool verloopt momenteel goed. "Wij doen leuk handel", aldus Martin Bolhuis van Tuindersbelang uit Warmenhuizen dat centraal de verkoop organiseert voor zo'n zestig kooltelers. "De volumes zijn vrij normaal en in lijn van andere jaren, alleen zijn dit jaar de prijzen hoger."

"De witte kool wordt - afhankelijk van de maatsortering tussen de 32 en 50 cent verkocht en de rode kool voor 38-42 cent, dus dat zijn prima prijzen. Bovendien is de vraag vrij breed. Duitsland neemt opvallend meer af en ook de export naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje loopt goed door."

"Het Oostblok teert momenteel nog op de eigen voorraden. Er wordt al wel voorzichtig geïnformeerd. Gezien de opbrengsten kunnen de tekorten later in het seizoen niet uitblijven. Ook vanuit Oekraïne verwacht ik weer de nodige vraag. Door de problemen met de elektriciteit valt het daar niet mee om de kool te bewaren", aldus Martin.

"Ik verwacht de komende weken geen grote veranderingen op de markt. De afgelopen dagen is de export goed door blijven lopen. Gelukkig is de kwaliteit van de kool goed. Er was even wat vrees dat de kool wat klein van formaat zou blijven, maar de laatste maanden is de kool goed gegroeid. We hebben niet overdreven veel, maar wel alle maten in de koeling liggen

Voor meer informatie:
Martin Bolhuis
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
+31 (0)226 391 000
tuindersbelang@hetnet.nl       
www.tuindersbelang.nl