Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hoeveel kilometers we hiervoor maken? Geen!"

Nieuw: OERsap Elstar Appel - biodynamisch appelsap uit Flevolandse boomgaard

De sap-experts van Flevosap introduceren een volledig biodynamische appelsap. OERsap Elstar Appel is een uiterst puur sap, gemaakt van de knapperige 'Elstar Mantel appel' uit een boomgaard in Biddinghuizen. De appels die in OERsap terechtkomen hebben een klein schoonheidsfoutje, maar komen prima tot hun recht, want met de smaak en kwaliteit is tenslotte helemaal niks mis.

OERsap staat op dit moment bekend om puur sap van lokale 'imperfecte groenten', oftewel groenten met een plekje of afwijkende vorm. "De appel is natuurlijk een fruitsoort, maar wél OER-Hollands. Deze appel is volledig biodynamisch geteeld. Dat maakt hem bijzonder en dat komt de smaak en kwaliteit ten goede", vertelt Jorn de Beer van Flevosap. Het sap wordt na het persen gebotteld in glazen flessen, die voor het grootste gedeelte bestaan uit gerecycled glas. Door pasteurisatie (verhitting tot 80°C) worden de sappen op een natuurlijke wijze langer houdbaar gemaakt. OERsap Elstar Appel is natuurtroebel, zonder toegevoegde suikers, smaak- en conserveringsmiddelen. "Een OERsterk sap van een gezonde Flevolandse bodem."

Bijzondere Flevolandse Elstarvariant
Biodynamische fruitteler Rein Mantel van Fruitful uit Biddinghuizen wist gelijk dat hij een winnaar had gekweekt "Uiterst zeldzaam", zegt Rein over deze geslaagde Elstarvariant. Zijn boomgaard aan de Professor Zuurlaan is een klein paradijs. "Veel groen, bloemen, zoemende insecten en kwetterende vogels", zo omschrijft Rein zijn bedrijf. "Ik ga uit van een natuurlijke balans. Wij willen de natuur zo veel mogelijk betrekken bij ons bedrijf. Daarom gebruik ik ook minder meststoffen ten opzichte van 'gewone' bio-boeren. Het resultaat: een stevige, geconcentreerde appel. Aan de kleine kant, maar van uitstekende kwaliteit. Hard, smaakvol en goed bewaarbaar."

Circulaire voedselkringloop
"Hoeveel kilometers we maken voor OERsap Elstar Appel? Geen! De makers van OERsap en Fruitful zijn buren van elkaar. De ecologische voetafdruk van OERsap Elstar Appel is daarom minimaal: rechtstreeks van boer naar fles." Een belangrijke waarde binnen het biodynamisch ondernemen is de 'gesloten kringloop'. Jorn: "Na het uitpersen van de appels blijft er appelpulp over, een droge stof met veel voedingswaarde en uitermate geschikt als biodynamisch veevoer. De koeien van biodynamisch boer Schieman uit Lelystad vinden het heerlijk en wij hebben geen fruitafval. Zo werken wij samen met elkaar aan een circulaire voedselkringloop."

OERsap laat winkeliers de nieuwe variant graag proeven. Er zijn proefpakketten beschikbaar en promotiematerialen.

Voor meer informatie: [email protected] en www.oersap.eu 

Publicatiedatum: