Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse Beni Mellal Citrus opent nieuw pakstation

Beni Mellal Citrus, een Marokkaanse exporteur gevestigd in de gelijknamige regio, heeft aangekondigd de export dit seizoen te willen verdubbelen. Het bedrijf exporteert voornamelijk Clementine, Nour, Nadorcott, Navel, Navel Late en Maroc Late variëteiten, naast andere producten zoals watermeloen, granaatappel en uien.

Daartoe heeft het bedrijf een nieuwe pakstation in gebruik genomen met een capaciteit van 50.000 ton per jaar, zo vertelt Sophia Sebbata, commercieel directeur van het bedrijf.

Deze investering zal niet alleen de citrusactiviteiten van het bedrijf versterken, maar zal het ook in staat stellen een lijn op te zetten voor de afzet van lokale producten uit de regio, aldus Sebbata. "Onze belangrijkste historische activiteit is gebaseerd op de handel in citrus. Met het nieuwe verpakkingsstation zullen we ons assortiment producten en lokale referenties diversifiëren. We verwachten dit jaar onze export te verdubbelen, van 15.000 naar 30.000 ton."

Volgens Sebbata consolideert het bedrijf met deze investering de voordelen die het door zijn ervaring al heeft verworven. "De regio Beni Mellal bevindt zich in een tuinbouwgebied bij uitstek, maar heeft toch beperkte pakstations. We hebben geïnvesteerd in geavanceerde apparatuur, die onze sterke expertise en controle over de hele waardeketen nog verder zal versterken."

Het pakstation ondersteunt de ambities van het bedrijf wat betreft de exportnormen van de beoogde markten, in Europa en Azië. Sebbata: "Deze nieuwe faciliteit voldoet aan kwaliteitsnormen zoals BRC en IFS en sociale normen zoals SMETA-certificering en stelt ons in staat om de producten goed te bewaren zonder de koelketen te doorbreken."

"Wij ondersteunen deze ontwikkeling door onze aanwezigheid op internationale beurzen te intensiveren. We zullen aanwezig zijn op Fruit Logistica en Asia Fruit Logistica in 2023," besluit Sebbata.

Voor meer informatie:
Sophia Sebbata
Beni Mellal Citrus
+212 662-620255
[email protected]
benimellalcitrus.com 

Publicatiedatum: