Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BBL neemt Share Logistics Group over

Op vrijdag 25 november 2022 voltooide Groupe BBL een grote internationale transactie met de overname van Share Logistics Group. Onder leiding van Jan Crezee en een team van ervaren managers sinds de Management Buy Out in 2008, heeft Share Logistics gedurende haar hele geschiedenis een solide en veerkrachtige groei laten zien.

De pro forma gegevens van de Share Logistics Group op basis van de geraamde resultaten voor het jaar 2022 laten zien:

  • Een gecombineerde omzet voor de dochterondernemingen van de Share Logistics groep van bijna 230 miljoen euro.
  • Ongeveer 210 professionals zijn werkzaam in 16 kantoren, voornamelijk in Europa (Nederland, Spanje, Duitsland en Frankrijk), en bijna 40 professionals werken in 6 kantoren in Noord- en Latijns-Amerika (VS, Brazilië).

  • Ongeveer 50.000 overzeese transportdossiers op jaarbasis, goed voor meer dan 75.000 TEUS zeevracht en bijna 30.000 ton luchtvracht.

Jan Crezee, CEO en oprichter van het bedrijf legt uit dat hij de toekomst van Share Logistics wilde veiligstellen door een zorgvuldige keuze te maken voor een nieuwe aandeelhouder op lange termijn en betrokken te blijven bij de eigendomsoverdracht: "Groupe BBL, met zijn oorspronkelijke bedrijfsmodel "federatie van specialisten", heeft bewezen lokale knowhow en structuren te respecteren. Onze medewerkers zullen een soepele overgangsperiode doormaken en we zullen onze klanten en partners een efficiënt en nog breder dienstenaanbod blijven bieden binnen het BBL CARGO netwerk."

Christophe BESSET, CEO van Groupe BBL, is ook enthousiast: "Share Logistics en Groupe BBL delen duidelijk dezelfde waarden: die van een klantgedreven middelgrote organisatie met een passie voor complexe en tijdkritische logistieke oplossingen; die van een familiebedrijf dat zich richt op de expertise en betrokkenheid van medewerkers. Het is een perfecte match voor wat betreft de complementariteit van de twee bedrijven."

"Share Logistics zal nieuwe landen toevoegen aan ons BBL CARGO "Overseas Transport netwerk". Onze ambitie om een sterk Euro-Mediterraan netwerk op te bouwen heeft nu een continentale voetafdruk in 16 landen met 47 kantoren en magazijnen en meer dan 500 medewerkers. Samen krijgen we een nog sterkere impact op de transatlantische export- en importroutes, zowel qua luchtvracht als qua zeevracht, versterkt door de toevoeging van Share Logistics activiteiten in Noord- en Latijns-Amerika."

"Share Logistics zal ook haar expertise inbrengen in nieuwe aanvullende verticale industrieën (bijv. farmaceutische, industriële projecten, live-evenementen en zachte grondstoffen). Dit zal uiteraard de toeleveringsketens van onze klanten ten goede komen en ons dienstenaanbod "Vervaardiging van logistieke oplossingen" versterken."

De nieuwe externe groeioperatie vond plaats in het kader van de globale herfinancieringsoperatie die het topmanagement van BBL in maart 2022 met succes heeft uitgevoerd. Samen met Share Logistics zal Groupe BBL nu wereldwijd meer dan 1700 werknemers en een pro forma omzet van meer dan 850 miljoen euro bereiken.

Voor meer informatie:
Jean-Marc Williatte
Groupe BBL
[email protected] 
www.groupe-bbl.com  

Publicatiedatum: