Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Logistieke kosten gaan eindelijk omlaag

"De vraag naar Indiase druiven neemt toe nu we het nieuwe jaar naderen"

De export van druiven uit India is begonnen, waarbij de nadruk voorlopig op de Aziatische markt ligt, zegt Krish International-voorzitter Himant Chavda: "Wij zijn een exporteur van verse druiven. Wij exporteren rassen als White Thompson Seedless, White Super Sonaka Seedless, White Sonaka Seedless en Black Sharad Seedless. Dit jaar zien we goede dingen, zowel wat betreft de volumes als de kwaliteit van de druiven. Op dit moment exporteren we alleen naar Dubai en de Aziatische markt. Op deze markten trekt de vraag aan nu het nieuwe jaar nadert. Voor de Europese markt zullen de druiven vanaf 10 januari de juiste kwaliteit hebben."

Tijdens de teelt vormde het weer in India wel een uitdaging. Chavda stelt dat het ergste nu hopelijk achter de rug is: "Omdat het seizoen nog maar net begonnen is, zijn de exportvolumes momenteel laag, maar tegen het einde van de maand zouden de volumes moeten aantrekken en nog meer als we klaar zijn om naar de Europese markt te exporteren. De zware regens in India hadden een impact op het vroege druivenperceel, dat inmiddels is geoogst. De situatie is dus verbeterd en hopelijk veroorzaakt het weer vanaf nu geen schade meer."

"Nadat de logistieke situatie lange tijd erg duur is geweest, zien we nu betere tijden. De prijzen zijn gedaald en lijken stabiel, dus dit seizoen zullen zowel de consumenten als de kopers van producten uit India er zeker de vruchten van plukken. Wij verwachten dat de totale export van druiven dit jaar goed zal zijn. Hopelijk wordt dit het beste seizoen ooit, na de positieve berichten over de logistiek en de kwaliteit van de druiven. Al met al zijn we erg enthousiast," besluit Chavda.

Voor meer informatie:
Himant Chavda
Krish International
Tel: +917878119473
[email protected] 
www.barhidatesindia.com

Publicatiedatum: