Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Ica druivengebied streeft naar $8 mld export

Het Peruaanse druiventeeltgebied in de provincie Ica, dat bijna 50% van de druiven van dit land levert, zet in op 8 miljard dollar aan export. De telers daar zijn van plan om in het seizoen van 2020-2023 de export van vorig jaar te overtreffen met 265.000 ton druiven. Volgens de Nationale Landbouwgezondheidsdienst van Peru (Senasa) zullen Israël, Japan en Chili toetreden tot de lijst van markten die dit seizoen de druiven zullen ontvangen.


Het team van Don Ricardo

Een van de grootste telers en exporteurs van druiven, gevestigd in Ica, Peru, is Don Ricardo. Het bedrijf wordt geleid door Rafael Ibarguren Rocha. De general manager zei tijdens een evenement van Senasa, ter gelegendheid van de opening van het druivenseizoen, er trots op te zijn dat hij Peru mag vertegenwoordigen op de meest veeleisende markten ter wereld.

"De wereld vraagt tegenwoordig niet alleen om witte, rode en blauwe druiven, maar is ook op zoek naar speciale kenmerken, smaken en aroma's. Natuurlijk zijn ook de logistieke omstandigheden een factor, wat voor Peru de grootste uitdaging is. We zijn natuurlijk nogal ver verwijderd van de internationale markten. Daarom is onze grootste uitdaging om druiven van de hoogste kwaliteit te telen die minimaal 30 dagen kunnen reizen in gekoelde containers. Dit jaar willen we voor meer dan 8 miljard dollar exporteren. Dit seizoen zal Don Ricardo zorgen voor veel blijdschap in Peru, met tevreden werknemers, druiven van hoge kwaliteit en toegenomen welvaart voor nog meer Peruaanse gezinnen," verklaarde hij.

Julio Vivas Bancallan, directeur van het Subdirectoraat Plantaardige Quarantaine van Senasa: "Senasa speelt een belangrijke rol in de tuinbouwexport en één daarvan is het onderhouden van de markten. We bedienen inmiddels 92 internationale markten voor druiven."


Senasa-officials met druiven

De Association of Table Grape Producers of Peru (Provid) raamt dat het land 71,5 miljoen kartons zal produceren; een export van meer dan 600.000 ton druiven in 2022-2023. De export zal naar verwachting met 11% stijgen ten opzichte van het vorige seizoen, toen het land 544.310 ton exporteerde. Een nieuwe generatie rassen, die productiever zijn dan de oude, zorgen voor deze volumetoename.

Voor meer informatie:
SENASA Peru
Tel: +51 (01) 313 3300
[email protected] 
www.gob.pe/senasa 

Rafael Ibarguren Rocha
Don Ricardo
Tel: +51 1 372 9393 
[email protected]  

Publicatiedatum: