Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eric Tastayre, Apifood:

"Slechts 40% van gebruikelijke oogst Rocha-peren"

Terwijl het Franse Apifood op het punt staat om het druivenseizoen af te ronden, begint het bedrijf alweer aan het Rocha-perenseizoen en het citrusseizoen."Dit jaar heeft de droogte een aanzienlijke invloed gehad op de maten en de grootte van de partijen, vooral wat betreft die van de Rocha-peren. Die invloed was zelfs zo aanzienlijk dat we dit jaar het seizoen al in maart zullen afronden. Hierdoor verwachten we slechts 40% van onze gebruikelijke opbrengst aan Rocha-peren te halen.

Gezien de geringe hoeveelheden worden de Rocha-peren in Portugal tegen vrij hoge prijzen afgezet. Dit bemoeilijkt de handel in een context waarin andere landen dit jaar wél vrij productief zijn (geweest)", vertelt directeur van Apifood Eric Tastayre. De oogst van dit jaar wordt zoals gezegd gekenmerkt door kleine maten, maar ook door een goede smaakkwaliteit. "Het suikergehalte is zelden zo hoog geweest als dit jaar", zegt Eric.

Toenemende vraag naar perssinaasappelen
Wat dit jaar voor de peren geldt, geldt dit jaar ook voor de citrus: als gevolg van de droogte zijn er beperkte hoeveelheden, maar het citrus heeft wel een hoge Brix-graad. Gelukkig kan Apifood het hele jaar door sinaasappelen aanbieden, de paradepaardjes van het bedrijf. "We beginnen het seizoen met de Newhall, gevolgd door de Navelate, de Lanelate en tot slot de Valencia Late.

We hebben geconstateerd dat de vraag naar perssinaasappelen om  sap van te maken toeneemt. Tien jaar geleden was het citrus uit Portugal nog relatief onbekend, maar de laatste jaren heeft deze herkomst zeker aan populariteit gewonnen. Veel consumenten waarderen de constante smaakkwaliteit en de gezonde teeltwijze ervan. Onze sinaasappelen zijn bijna elke maand van het jaar verkrijgbaar, een regelmaat die voor veel van onze klanten een belangrijk criterium is."

Richting grotere hoeveelheden bladclementines
Binnen het assortiment citrus biedt Apifood voor de tweede keer op rij ook bladclementines aan. "De bladclementines komen zeer binnenkort binnen. Omdat de boomgaarden nog jong zijn, zal de oogst relatief klein zijn, maar de smaak van het fruit zal uitstekend zijn."

"Ons aanbod kent echter nog geen regelmaat. Maar binnen 3 jaar zullen de hoeveelheden zijn gegroeid zijn en zullen we onze klanten de bladclementines met een grotere regelmaat aan kunnen bieden. De kwaliteit van de bladclementines is al goed, dus we wachten gewoon tot de oogst toeneemt. Het doel is om onze bladclementines op dezelfde manier te gaan ontwikkelen als onze bladsinaasappelen."

Een vrij succesvol druivenseizoen loopt ten einde
Als afsluiting van een vrij succesvol druivenseizoen zullen er tot het einde van het jaar nog enkele Chasselas-druiven beschikbaar zijn. "Wat betreft de hoeveelheden was het seizoen behoorlijk goed en de kwaliteit van de druiven was ook echt uitzonderlijk. Het gebrek aan regen deze zomer hielp de rassen goed te blijven en de vele zonuren leidden tot zeer hoge suikergehaltes. Voor het ras Chasselas was de handel iets ingewikkelder, omdat het aanbod veel groter was dan dat van voorgaande jaren, maar het zal ons zeker lukken om al onze partijen tegen het einde van het jaar kwijt te raken."

Voor meer informatie:
Eric Tastayre
Apifood
Bâtiment administratif
Marché Gare
82030 Montauban, Frankrijk
Tel.: +33 5 63 20 22 50
Mob.: +33 6 07 59 03 75
[email protected]  
apifood.com    

Publicatiedatum: