Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwakke handel dwingt tot lagere containervrachttarieven Zuid-Amerika

Volgens gegevens die onlangs door het Datamar Business Intelligence team zijn vrijgegeven over de containerbewegingen aan de Braziliaanse kust, daalde de Braziliaanse containerexport in oktober met 5,08% op jaarbasis. In de eerste tien maanden van het jaar daalde de containeroverslag met 3,5% ten opzichte van januari tot oktober 2021, 83.571 TEU minder dan in het voorgaande jaar.

Onderstaande grafiek, gebaseerd op gegevens van DataLiner, splitst de track record van de Braziliaanse export via containers uit en geeft een duidelijker beeld van het hierboven beschreven scenario:

Invoer
De Braziliaanse invoer via containers registreerde in de eerste tien maanden van 2022 een daling van 4,4% ten opzichte van de periode van januari tot oktober 2021. Er werden in 2022 98.405 TEU minder ingevoerd dan het jaar daarvoor.

Desondanks eindigde de balans in oktober in een overschot: de volumes waren 12,9% hoger dan in dezelfde maand van 2021. Dit wordt gevisualiseerd in onderstaande grafiek:

De geringe handel van Braziliƫ met andere landen blijft de zeevracht drukken. Volgens het laatste Platts Americas Container Freight bulletin van S&P Global, dat op 28 november verscheen, blijven de vrachttarieven naar Zuid-Amerika vier weken lang dalen. Bronnen zeggen dat vervoerders tonnage zijn blijven verplaatsen van de drukke trans-Pacifische route naar Latijns-Amerikaanse en trans-Pacifische routes, wat de tarieven onder druk heeft gezet, ook al is de vraag afgenomen.

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: