Een Australische klant van Woolworths heeft op internet gereageerd op de hoge prijs van zijn watermeloenen. Op Facebook uitte de klant haar verontwaardiging nadat ze had opgemerkt dat een hele watermeloen nu 34,32 dollar (ruim 22 euro) kost. Een kwartje kostte maar liefst 8,58 dollar (€ 5,55).

Een woordvoerder van Woolworths antwoordde dat ongunstige groeiomstandigheden het aanbod en daarmee de prijs van watermeloen hebben beïnvloed. "Wij betalen telers de marktprijs voor hun producten, die kan worden beïnvloed door het weer en het seizoen", aldus de woordvoerder. "De start van het watermeloenseizoen is beïnvloed door natte groeiomstandigheden, wat heeft geleid tot een verminderde beschikbaarheid."

Hij vervolgde: "We doen er alles aan om onze klanten voordelig Australische groenten en fruit van hoge kwaliteit te leveren, en als er veel seizoensproducten beschikbaar zijn, doen we er alles aan om die besparingen door te geven aan onze klanten. Op dit moment kunnen klanten genieten van een typisch Australisch zomerproduct, met mango's van topkwaliteit in overvloed in onze winkels in het hele land."

Het hoogseizoen voor watermeloenen in Australië loopt van december tot mei en 100 procent van de watermeloenen die bij Woolworths worden verkocht, worden in Australië geteeld.

Bron: 7news.com.au