Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carolina Reaper: heetste peper ter wereld wordt nu in Frankrijk geteeld

Met 2.200.000 op de schaal van Scoville wordt de uit de Verenigde Staten afkomstige Carolina Reaper nu ook in Frankrijk geteeld, om precies te zijn in Plouénan, in het departement Finistère. De Carolina Reaper is een peper 'voor sensatiezoekers' en wordt op de markt gebracht door Saveurs du Bout du Monde (SBM), die ongeveer een maand geleden met het peperseizoen is begonnen. Het aanbod van SBM bestaat onder meer uit de Habanero, de Shakira, de Aji Charapita en de Jalapeno. "Er is een peper voor iedereen, van zoete tot explosief hete exemplaren!" Afhankelijk van het seizoen worden deze lokale pepers vers, gedroogd of gemalen verkocht.


Kijk maar uit! De Carolina Reaper van SBM wordt in potten verkocht onder de merknaam 'Les Saveurs de Jade'.  

De pepers worden in het hele land verkocht, maar vooral op plekken aan de Côte d'Azur en de Baskische kust is de vraag naar peper afgelopen zomer heel dynamisch geweest.

Gewasbeschermingsmiddelenvrij geteelde gember in Bretagne
SBM biedt, behalve peper ook in Bretagne gewasmiddelenvrij geteelde gember aan. Ook het gemberseizoen is ongeveer een maand geleden begonnen en duurt nog tot eind maart. Gember is een nicheproduct dat vooral in trek is bij koks." De vraag naar dit product, waarvan de consumptieaantallen elk jaar toenemen, is dan ook goed.


Pakketten met 750 gram gember

Gember is inmiddels populair geworden onder de Fransen, maar peper moeten nog een plekje zien te veroveren in de gerechten die de Fransen bereiden. "Het is moeilijk om meteen te weten op welke manier peper het best in gerechten kan worden verwerkt, dus de vraag naar peper is wat kleiner, voorzichtiger en afwachtender." Er zijn echt een aantal communicatie- en promotieactiviteiten nodig om consumenten misschien ooit via supermarkten te kunnen bereiken en voor dit product te enthousiasmeren.

Voor meer informatie:
Vincent Elegoet
Saveurs du Bout du Monde (SBM)
ZA du Croissant
29250 Plougoulm, Frankrijk
Tel. : +33 (0)2 98 29 85 61
[email protected]  
sbm-web.com

Publicatiedatum: