Om de consument altijd maximale versheid te garanderen van een delicaat product zoals paddenstoelen, heeft het Italiaanse Sipo het aantal trays in een karton verminderd. Op die manier wordt voor meer rotatie gezorgd in het verkooppunt. Van de nieuwe kartonnen trays gaan er nu 4 stuks in een karton. Voorheen was dat 9 voor gesneden champignons, en 6 voor hele champignons.

"De lijn van verse paddenstoelen onder het merk Sapori del mio Orto bestaat uit verschillende soorten. Er zijn trays met één soort, maar ook mixen met meerdere soorten paddenstoelen. De trays uit nieuw papier wegen 300 gram. De paddenstoelen kunnen zowel gekookt als rauw worden gegeten", zegt Massimiliano Ceccarini, CEO van Sipo.

De paddenstoelen worden dagelijks met de hand geoogst en verpakt om vervolgens op de markt te worden gebracht via de retail en detailhandel. De houdbaarheid is 7 dagen bij de aanbevolen bewaartemperatuur beneden 8°C.

"We hebben een kleiner karton gemaakt met slechts 4 trays erin, waardoor kleinere verkooppunten het product zonder verspilling kunnen verwerken wegens de grotere rotatie. De tray is ook compacter en trekt de aandacht naar het product. Ook de grotere winkels kunnen een hogere rotatie behalen met minder eenheden per karton en de versheid van het product kan elke dag worden gegarandeerd", vervolgt Ceccarini.

De lijn bestaat uit 14 referenties, waarvan 8 met één soort paddenstoel (hele en gesneden witte champignons, bruine champignons, koningsoesterzwam, gewone oesterzwam, populierenleemhoed, portobello en shiitake) en 6 mixen (gevulde champignons, paddenstoelen met groentjes, paddenstoelen voor in de oven, paddenstoelensalade, paddenstoelenmix, mix om te sauteren).

"De innovatie in de verpakking weerspiegelt de dynamiek van het bedrijf. Sipo spant zich onophoudelijk in om de consument tevreden te houden met een ruim assortiment van verse producten", besluit de directeur.

Voor meer informatie:
Sipo Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
Tel: +39 (0)541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it