Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote vraag naar Egyptische aardbeienplanten"

Grote vraag naar aardbeien en hun acceptatie door telers heeft zaadproducenten gestimuleerd, waaronder in de Arabische regio de Egyptische aardbeienkwekerij Fayruz Nurseries.

Ehmad Mahdy, eigenaar van Fayrus Nurseries: "We zijn het eerste teeltbedrijf in Egypte die beschikt over de licentie en erkenning tot het exporteren van aardbeienplanten van het Amerikaanse bedrijf Ekland, de exclusieve vertegenwoordiger van de rassen van University of Florida."

"Al onze export van zowel verse als bevroren aardbeienplanten en moederplanten van de University of Florida rassen zijn goedgekeurd door Ekland, aangezien we het bedrijf betalen voor de intellectuele eigendomsrechten. Deze rassen bevatten onder andere Fortuna, Festival, Sensation, Brilliance, Winter Star en Winter Dawn," voegt Emad toe.

De omvang van Fayrus Nurseries blijft groeien dankzij de sterke vraag, zowel vanuit binnenland als buitenland. Ehmad legt uit: "Onze aantallen zijn gegroeid van een productie van 1,5 miljoen moederplanten vorig jaar tot 2 miljoen dit jaar, met 5 miljoen verse en ingevroren planten."

Emad schrijft deze grote vraag toe aan de kwaliteit en gezondheid van de planten. "We garanderen de kwaliteit van onze planten, we begeleiden onze klanten door het productieproces en geven hen advies om de opbrengst te maximaliseren."

Het bedrijf exporteert naar verschillende landen in Afrika en Azië, waarbij de grootste aantallen gaan naar Libië, Jordaan, Saudi-Arabië, Algerije, Koeweit, India, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Ethiopië. De teler exporteert, in mindere maten, naar Tunesië, Mali, Zambia, Syrië, Lebanon, Sudan, Gambia en de Filipijnen. Twee keer per jaar produceert en distribueert het bedrijf naar nationale en internationale markten: van 1 september tot 15 november en van 1 maart tot 1 juni.

Fayruz Nurseries ervaart commerciële voordelen en technische ondersteuning, gezien het bedrijf is erkend door de Egyptische overheid en gesteund door de Amerikaanse producent Ekland. Ehmad legt uit: "De Florida rassen omvatten 98% van de aardbeien die in Egypte worden geproduceerd, en dit zijn de rassen die wij produceren. Onze planten zijn volledig vrij van ziektes, zoals nematoden, schimmels, fytoplasma's en elk virustype, en dit is verklaard en vastgelegd voor elke plant die wij produceren."

Met de grote vraag, marktvoordelen, en gegarandeerde kwaliteit beschikt Fayruz over "alle ingrediënten voor een succesvolle onderneming." Om de vraag te beantwoorden gaat het bedrijf binnenkort een vestiging openen in Saudi-Arabië en export vergroten naar zowel het Arabisch Schiereiland en Turkije als naar Oost-Azië en landen in Afrika.

Wat de prijzen betreft, heeft Emad aangekondigd zijn verkoopprijzen dit seizoen te verhogen, veroorzaakt door een combinatie van de eerste betalingen voor de intellectuele eigendomsrechten en stijgende teeltkosten.

Voor meer informatie:
Emad Mahdy
Fayruz Nurseries
Tel.: +201014040722
[email protected]

Publicatiedatum: