Tholen - Van 27 tot en met 29 november kwam de Europese aardappelbranche samen tijdens Interpom 2022 in de Kortrijk Xpo, met als thema 'Towards healthy growth'. "Echter zien we ook steeds meer telers, verwerkers en handelaren uit andere continenten", zo meldt de organisatie. Het werd een zeer druk bezocht evenement, waarbij de nadruk werd gelegd op kansen en uitdagingen in de sector. De organisatie spreekt met 323 exposanten uit 15 landen en ruim 20.000 bezoekers uit 54 landen van een succesvolle editie. 

Klik hier voor de fotoreportage van Interpom 2022

En drukbezocht was het, van machinebouwers tot aardappelveredelaars. De behoefte van de sector om weer in persoon te discussiƫren over de mogelijkheden bleek uit de drukke gangen van het evenementencomplex. Ook verschillende standhouders spreken van een geslaagde editie, waarbij weer kon worden gesproken met relaties en toekomstige klanten, zo melden onder andere FAM Stumabo en Tomra.

Zondag was traditiegetrouw met ruim 8000 bezoekers, een van de drukste dagen, waar velen weer met familie het beursgebouw binnenstroomden. Maandag werd ook goed bezocht met 7.007 en 4.891 bezoekers op dinsdag. Bijna 32 procent van de bezoekers kwam uit het buitenland, met vooral een sterkte opkomst uit Nederland (15,5%) en uit Frankrijk (12,4%). "Maar ook van Egypte tot Noord-Amerika, van Zuid-Afrika tot Oost-Europa: vakmensen met een hart voor de aardappel vonden de weg naar deze beurs."

De organisatie kijkt alweer uit naar de volgende editie, waarbij ze aangeven eenieder weer hopen te ontmoeten van 24 tot en met 26 november 2024.

Klik hier voor de fotoreportage van Interpom 2022

Voor meer informatie:
Interpom 2022
www.interpom.be