Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welke landen consumeren de meeste avocado’s in Europa?

Europa kocht 34% van de 2.461.000 ton avocado's die in 2021 op de internationale markt werden verhandeld. Het was daarmee de op een na grootste importeur van dit fruit, na de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar wordt de groei van de consumptie in Europa op ongeveer 55.000 ton (+7%) geraamd, al laten niet alle landen dezelfde groeicijfers zien.

Tussen juni 2021 en mei 2022 was Frankrijk de grootste Europese importeur van avocado's met een volume van 157.657 ton, 8% meer dan het voorgaande jaar, zo blijkt uit gegevens van het Franse onderzoekscentrum Cirad, gepubliceerd in het tijdschrift Fruitrop.

Spanje staat op de tweede plaats met een volume van 123.211 ton, maar dit cijfer geeft volgens het Cirad niet de volledige werkelijkheid weer, want een aanzienlijk deel van de avocado's die Spanje importeert, exporteert het weer verder naar andere Europese landen.

Op de derde plaats staat Duitsland, dat zijn consumptie met 3% zag stijgen ten opzichte van het voorgaande jaar, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, dat eveneens een lichte groei doormaakte.

Hoewel Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de grootste importeurs van avocado's zijn, ligt de gemiddelde consumptie per persoon het hoogst in Scandinaviƫ.

Met een gemiddelde van 3 kg per jaar consumeren de Denen de meeste avocado's, terwijl de gemiddelde Noor 2,8 kg avocado's per jaar eet en de gemiddelde Zweed 1,9 kg.

Ter vergelijking: het verbruik per hoofd van de bevolking is in Frankrijk 2,3 kg, in het VK 1,5 kg en in Duitsland 1,3 kg. Zwitserland scoort ook hoog, met een gemiddelde consumptie van 2,1 kg.

Opmerkelijk is dat de consumptie in Italiƫ met maar liefst 37% is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Bron: interempresas.net

Publicatiedatum: