Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische inflatie daalt in november naar 10,63%

De Belgische inflatie daalt in november van 12,27% naar 10,63%. De consumptieprijsindex daalt deze maand met 0,23%. De hoge inflatie deze maand is, zoals in de afgelopen maanden, voor een groot deel te wijten aan de hoge energieprijzen. Daarnaast is ook de inflatie van voeding de laatste maanden sterk gestegen. De inflatie voor voeding (inclusief alcoholische dranken) komt deze maand uit op 14,48%. De bijdrage van voeding tot de inflatie bedraagt momenteel 2,76 procentpunt. 

De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van de energieproducten en de onbewerkte voedingsmiddelen, bedraagt 7,16% in november tegenover 6,50% in oktober. Dat is een gevolg van de toegenomen inflatie voor bewerkte voeding en diensten. De belangrijkste prijsstijgingen in november hadden betrekking op onder andere groenten en restaurants.

Bron: Statbel

Publicatiedatum: