Wilko van der Zwaard, Wilko Fruit:

"Zeer goede citrusverkoop; nauwelijks grote maten sinaasappelen in Spanje te krijgen"

Tholen - De citrusverkoop is volgens Wilko van der Zwaard van Wilko Fruit momenteel goed tot zeer goed te noemen. "We merken dat er een goede vraag in de markt is en dat er ook correcte prijzen voor worden betaald. Zeker als we praten over topfruit in topmerken, zoals onder meer ons befaamde Gaudias-merk."

Citrus is één van de belangrijkste productgroepen binnen Wilko Fruit. "Onze mandarijnen komen momenteel uit de gouden driehoek van Castellón, waar net als de andere delen van Spanje over een groot tekort wordt gesproken en waar men al in week 52 verwacht klaar te zijn met variëteiten zoals Clemenules", aldus de importeur.

"Mede doordat Marokko dit seizoen geen grote speler zal zijn vanwege kwaliteitsproblemen door een mislukte oogst, verwachten we dat deze trend zich tot eind december zeker zal voortzetten. Dan krijgen we ook weer de eerste Nadorcott-mandarijnen binnen. Hiervan wordt een iets kleinere oogst dan andere jaren verwacht, zo rond de 190.000 ton."

"De sinaasappelmarkt wordt momenteel gekenmerkt door een tekort in de grovere maten. Door de warme en vooral droge zomer zijn er door bijna geheel Spanje geen grotere maten te krijgen, waardoor prijzen tussen grof en kleine extreem uit elkaar kunnen liggen", vervolgt Filipe.

"Bij citroenen kunnen we spreken van een rustige en stabiele markt, maar dit zal in het tweede deel van het seizoen gaan veranderen als er vanaf maart wederom grote tekorten worden verwacht."

"Ook het Spaanse grapefruitseizoen verloopt goed met fruit van mooie kwaliteit. Tot slot zijn de Chinese pomelo's momenteel op z'n lekkerst en ook die verkoop loopt erg goed."

Al met al, kunnen we concluderen dat kwaliteit, smaak en de juiste merken wederom een grote rol spelen in het behalen van een succesvol seizoen. Niet de grootste willen worden, maar juist de beste, is dan ook ons motto!"


Gaudias 'Fruits for Pleasure

Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilko Fruit 
Heilaar-Noordweg 14
4841 ZZ Prinsenbeek
wilko@wilkofruit.com   
www.wilkofruit.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.