Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Larrère van Fermes Larrère:

Choudou-kool blijft zich ontwikkelen op de Franse markt

De Choudou-kool van het Franse Fermes Larrère blijft zich op de Franse markt ontwikkelen. De kool is het hele jaar door verkrijgbaar dankzij het feit dat de teeltperiode in Les Landes van juli tot december loopt en in Portugal van januari tot juni. "Half december zijn we klaar met de teelt van de kool in Frankrijk en neemt ons Portugese team, op ons teeltbedrijf in Comporta, het van ons in Frankrijk over. Alle stukken Choudou-kool worden zo van het veld aan ons verpakkingsstation in Les Landes geleverd en naar onze klanten verzonden. "Om de presentatie en de smaak te verbeteren en de kwaliteit te kunnen garanderen die wij onze vlaggenschipgroente Choudou willen meegeven, worden de kolen elke leveringsdag geschild", legt Patrick Larrère van Fermes Larrère uit.

Nieuwe volgens de Franse AGEC-wet goedgekeurde 100% plasticvrije verpakking voor Choudou-kool bestaande uit een net van cellulose, beschikbaar vanaf het einde van het jaar

Nog altijd toenemende consumptie
De consumptie van Choudou-kool neemt elk jaar beetje bij beetje toe. "In vergelijking met die van vorig jaar is de vraag naar Choudou-kool toegenomen, met name dankzij de aanwezigheid in de schappen van onze partner Promofel. Hierdoor kunnen we namelijk diverse categoriemanagers bereiken. Daarnaast proberen we onze groothandelsklanten te stimuleren, omdat er op de MIN-markt van Rungis en in Les Landes de Gascogne voor de horeca nog verdere afzet mogelijk is. "Om aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen voldoen en elk jaar vooruitgang te kunnen boeken, is het van groot belang de teeltcapaciteit zorgvuldig te plannen. Dit is dan ook momenteel ons belangrijkste streven."

Betere smaak dan de meer traditionele koolrassen
De Choudou-kool, een oud ras dat met de hand wordt geplant en geoogst, onderscheidt zich vooral van andere rassen op grond van de smaak. "Choudou heeft een zachte en zoete smaak, zonder zwavelhoudende stoffen. Hierdoor is het koolras, in vergelijking met de meer traditionele koolrassen, uiterst verteerbaar." Verder kan Choudou-kool zowel rauw als gekookt worden gegeten, in salades worden verwerkt en worden gebakken. Dankzij deze veelzijdigheid kan Choudou-kool "een uitdaging vormen voor andere groenten als ijsbergsla of Chinese kool". Een ander voordeel is dat Choudou heel lang houdbaar is en zelfs "wekenlang probleemloos in de koelkast kan blijven liggen."

Een exclusief partnerschap met een Japans bedrijf
Sinds 2011 werkt Fermes Larrère exclusief samen met Sakata, een Japans zadenbedrijf. "Zij geloofden in dit product en zochten een producent om het te ontwikkelen. Het is een goede match, een atypisch partnerschap waar wij bijzonder aan gehecht zijn geraakt. Het is een verhaal van mensen met gemeenschappelijke waarden die zich laten leiden door de smaak van onze Choudou-kool." Zoete aardappelen
Fermes Larrère teelt ook zoete aardappelen, een gewas waarmee enkele jaren geleden is begonnen en dat zich gestaag ontwikkelt. Het bedrijf heeft onlangs nieuwe bedrukte trays voor consumenten geïntroduceerd om deze groei te begeleiden. Om de minder bekende culinaire mogelijkheden van de groente te introduceren, bevatten de nieuwe trays instructies voor de bereiding van zoete en hartige gerechten met zoete aardappelen.

Voor meer informatie:
Patrick Larrère
Fermes Larrère
2430 Route Douc, 40410 Liposthey, Frankrijk
[email protected] 
fermes-larrere.fr

Publicatiedatum: