Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daling Chileense blauwe bessenexport minder groot dan geraamd

Tussen januari en oktober van dit jaar is 90.645 ton blauwe bessen uit Chili geëxporteerd, voor een FOB-waarde van 360 miljoen dollar. In vergelijking met dezelfde periode in 2021 daalde het volume met 6% en de waarde van de uitgevoerde blauwe bessen met 26,72%.

In september en oktober bereikt Peru zijn maximale productieniveau. Daarom weerspiegelen de prijzen van oktober gedeeltelijk het grote aanbod op de markt, gezien de aankomst van de in september geoogste Peruaanse blauwe bessen op de belangrijkste markten.

Het volume is nog niet zo klein als geraamd door het Chileense comité voor blauwe bessen, dat een daling van de uitvoer van blauwe bessen met 8% voorspelde.

Kersen
Blauwe bessen zijn het vierde meest uitgevoerde verse fruit in Chili; de eerste plaats wordt ingenomen door kersen. Tot oktober werd 285.000 ton kersen uitgevoerd voor een FOB-bedrag van 1500 miljoen dollar. Het volume steeg met 7,3%, terwijl de waarde van het naar het buitenland verzonden fruit met 26,3% toenam. Chili is de grootste exporteur van kersen op het zuidelijk halfrond, met een marktaandeel van 95,7%.

Na kersen volgen druiven en appelen, respectievelijk op de tweede en derde plaats van grootste Chileense exportproducten.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: