Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zimbabwaanse telers gefrustreerd over tomatensmokkel

Volgens de Agricultural Marketing Authority (AMA) van Zimbabwe wordt het land overspoeld door binnen gesmokkelde tomaten, waardoor lokale telers uit de markt dreigen te worden gedrukt. Deze tomaten worden verzonden uit landen als Zambia. Dit werd donderdag bevestigd door groentehandelaren op markten in Harare, die zeiden dat er meer tomaten uit Zambia kwamen dan lokaal geteelde.

"Er is geen reden voor Zimbabwe om tomaten uit zijn noordelijke buurland te importeren, aangezien het land beschikt over goede gronden en klimatologische omstandigheden die geschikt zijn voor de tomatenteelt", aldus AMA op zijn website. "Iemand uitte zijn frustraties op sociale media nadat hij vier tomaten voor US$1 had gekocht van een groenteverkoper in een lommerrijke buitenwijk van Harare. De verkoper rechtvaardigde zijn prijzen door te zeggen dat de tomaten uit Zambia waren geïmporteerd."

Bron: newsday.co.zw

Publicatiedatum: