Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terminal in Kaapstad overschrijdt wekelijkse volumes aan begin van hoogseizoen van fruit

Staatsbedrijf Transnet Port Terminals (TPT) zegt dat de containerterminal van Kaapstad gedurende twee opeenvolgende weken de wekelijkse volumes met 32% heeft overschreden nu het lfruitseizoen in Zuid-Afrika van start gaat. De eerste schepen hebben exporten naar Europa en het Verenigd Koninkrijk vervoerd. Het fruit van het seizoen omvat onder meer druiven, granaatappels, steenfruit en zachtfruit.

Verder zijn er in geval van afwijkingen of wanneer de terminal grotere volumes verwacht, extra operationele middelen tijdens de nachtdienst voor herstel.

Ook zijn er dit seizoen in totaal 200 aansluitpunten voor koelcontainers bijgekomen, wat het totaal aantal aansluitpunten op 3.200 brengt. De opname van nog een kraan maakte ook deel uit van de activiteiten in de haven om voorbereid te zijn op het aanstaande fruitexportseizoen, aldus TPT.

Bron: engineeringnews.co.za

Publicatiedatum: