Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oezbekistan exporteerde 45.600 ton kaki in 10 maanden tijd

Oezbekistan exporteerde in januari-oktober 2022 45.600 ton kaki's ter waarde van ruim 26,3 miljoen euro, meldt EastFruit onder verwijzing naar uzdaily.uz.

De export van kaki's steeg met 7.500 ton ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Landen waarnaar Oezbekistan in 10 maanden van 2022 de meeste kaki's exporteerde zijn:

Rusland - 26.200 ton
Kazachstan - 15.300 ton
Kirgizië - 2.000 ton
Turkmenistan - 1.300 ton
Wit-Rusland - 776 ton
Polen - 43 ton

De analisten van EastFruit hebben onlangs melding gemaakt van een sterke prijsstijging van kaki's in Oezbekistan. Zo bedroeg de gemiddelde aankoopprijs voor kaki's in oktober van dit jaar €0,28/kg, terwijl ze een jaar eerder voor €0,17/kg konden worden gekocht. De prijzenstijgingen voor kaki's hebben geleid tot een grotere vraag van groothandelaren, die kaki's willen opslaan.

Dit jaar werd de prijsstijging ook in de hand gewerkt door het feit dat het rijpingsseizoen voor kaki's in Centraal-Azië naar een latere datum is verschoven. De prijzen liggen 70% hoger dan vorig jaar.

Voor meer informatie: East-fruit.com

Publicatiedatum: