Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ankie Wijnen nieuwe bestuursvoorzitter NCR

Het bestuur van NCR heeft gisteren Ankie Wijnen benoemd tot nieuwe
bestuursvoorzitter. Ankie neemt daarmee het voorzitterschap over
van Dirk de Lugt, die na het volbrengen van zijn bestuurstermijn is
afgetreden tijdens de algemene vergadering van 5 oktober.

"We hebben met Ankie als nieuwe bestuursvoorzitter van NCR een uitstekende opvolger gevonden. De afgelopen jaren heeft zij al bewezen een waardevolle aanwinst te zijn binnen het bestuur en kent zij het reilen en zeilen binnen de organisatie. Met haar bestuurlijke ervaring en duidelijke visie over coöperatief ondernemerschap kunnen we verder bouwen aan de positionering van NCR. Het uitgangspunt is daarbij verbinding, samenwerking en ondersteuning aan de leden om zo het coöperatieve kennisplatform te zijn en blijven", aldus Monique Sweep, bestuurslid.

Ankie Wijnen noemt het een voorrecht om voorzitter te worden van het bestuur van NCR: "NCR heeft een mooie positie ingenomen als het gaat om coöperatief ondernemen. Een platform voor coöperaties om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Bovendien is juist in deze tijd de aandacht voor de coöperatieve ondernemingsvorm zo belangrijk. Coöperaties kunnen, met hun langetermijnvisie, oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken. NCR mag dat nog meer onder de aandacht brengen om zo de coöperatieve beweging groter en impactvoller te
maken. Ik zie er enorm naar uit om daaraan mijn steentje bij te dragen."

Ervaring
Ankie Wijnen vervulde in de afgelopen jaren diverse bestuurlijke functies, onder andere bij FrieslandCampina, Flynth, ZLTO en Agrifirm. Sinds 2019 is zij bestuurslid bij NCR. Tevens is zij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Peelland Zuid en Rabo Foundation, voorzitter Raad van Commissarissen Gezondheidsdienst voor Dieren en voorzitter van AB Werkt Zuid-Nederland. Daarnaast heeft Ankie een melkveebedrijf Koe & Koe in
Aspen.

Nieuwe bestuursleden NCR
Tijdens de algemene vergadering werd er in oktober naast Dirk de Lugt ook afscheid genomen van de bestuursleden Fred Bosch (Financieel Directeur PLUS) en Wiebe Draijer (Voorzitter groepsdirectie Rabobank). Tijdens de vergadering werden er drie nieuwe bestuursleden benoemd: Ruud Plu (Directeur/Bestuurder Intrakoop), Walter Dresscher (oprichter Coöperatie DEEL) en Arian Kamp (Commissaris bij Agrifirm en Rabobank). Het NCR bestuur bestaat hiermee weer uit 7 leden.

Voor meer informatie:
NCR
www.cooperatie.nl 

Publicatiedatum: