Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrofresh wijzigt van beursgenoteerd bedrijf naar particulier eigendom

AgroFresh Solutions, Inc. heeft bevestigd dat het een definitieve fusieovereenkomst heeft gesloten met investeringsfondsen gelieerd aan Paine Schwartz Partners, een investeerder in duurzame voedselketens, op grond waarvan deze fondsen alle uitstaande gewone aandelen van het bedrijf zullen verwerven voor $ 3,00 per aandeel in contanten. Dit vertegenwoordigt een premie van 91 procent ten opzichte van de aandelenprijs van het bedrijf bij het sluiten van de markt op 26 oktober 2022, een premie van 88 procent ten opzichte van de niet-aangetaste 60-daagse volumegewogen gemiddelde prijs ("VWAP") van het bedrijf vanaf 26 oktober 2022 en een premie van 33 procent ten opzichte van de 52-weekse handelshoogte van het bedrijf voorafgaand aan 26 oktober 2022.

Een speciaal comité van onafhankelijke bestuurders van de raad van bestuur van AgroFresh heeft, in overleg met hun onafhankelijke financiële en juridische adviseurs, unaniem bepaald dat de fusieovereenkomst raadzaam, billijk en in het belang van de niet-aangesloten aandeelhouders van de onderneming is en heeft de raad van bestuur aanbevolen de overeenkomst goed te keuren. De fusieovereenkomst werd vervolgens goedgekeurd door de belangeloze leden van de raad van bestuur.

"Deze transactie markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van AgroFresh nu we aan een nieuw hoofdstuk beginnen als particuliere onderneming", aldus Clint Lewis, chief executive officer van AgroFresh. "Deze transactie biedt meer flexibiliteit om voort te bouwen op onze sterke basis en onze missie om voedselverspilling tegen te gaan en de hulpbronnen van de planeet te behouden. We zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst in het belang is van de onderneming en al haar stakeholders en de beste manier is om de waarde voor de aandeelhouders te maximaliseren."

"Wij kennen AgroFresh goed en zijn zeer te spreken over haar oplossingen en technologieën die de kwaliteit verbeteren en de houdbaarheid van AGF-producten verlengen ten behoeve van de voedselvoorzieningsketen en het behoud van hulpbronnen", aldus Kevin Schwartz, chief executive officer van Paine Schwartz. "Als particuliere onderneming met extra steun van Paine Schwartz krijgt AgroFresh toegang tot financiële middelen om verder te investeren in R&D en uitbreiding, terwijl het bedrijf zijn kapitaalstructuur kan aanpassen. We zijn verheugd om onze samenwerking voort te zetten en kijken ernaar uit om de groei en het succes op lange termijn te ondersteunen."

De voltooiing van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de niet-aangesloten aandeelhouders van de onderneming en is onderworpen aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond.

Voor meer informatie: 
Mary Roberts
AgroFresh
MRoberts@buzzmonkeyspr.com
www.agrofresh.com 

Publicatiedatum: