Collect&Go (Colruyt) test zelfrijdend voertuig voor boodschappenlevering

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, test momenteel de technologie van een gloednieuwe innovatie: een onbemand voertuig dat werd ontwikkeld door het Ests bedrijf Clevon en dat bediening op afstand combineert met een geavanceerde automatische piloot. Het zelfrijdende voertuig is gisteren, van op afstand bestuurd, voor het eerst de openbare weg op gegaan. Het heeft daarbij een traject van 4 kilometer afgelegd, van het distributiecentrum naar het afhaalpunt van Collect&Go in Londerzeel. Dat is meteen het langste traject dat ooit in België werd afgelegd door een onbemand voertuig, zo meldt Colruyt in een persbericht.

Vancauwenberghe, Managing Director van Colruyt Group Smart Technics geeft aan: "We willen in deze eerste fase vooral de technologie testen, bestuderen wat het voertuig nu al kan en bekijken hoe we samen met de lokale en federale overheid niet enkel een veilig, maar ook ecologisch transport kunnen voorzien op de openbare weg in een stadsomgeving. De tests leveren niet enkel bruikbare inzichten op voor de online boodschappendienst Collect&Go. Ook andere formules van onze groep volgen de studie met veel interesse."

Tom De Prater, business unit manager voor Collect&Go: "Online boodschappen doen is een belangrijke pijler voor Colruyt Group en het is onze ambitie om daarin best of class te zijn én te blijven. In een snel veranderende e-commerce context zoeken we dan ook voortdurend naar manieren om de ‘last mile’ zo efficiënt en duurzaam mogelijk te organiseren. Er heerst nu al een wereldwijd tekort aan chauffeurs, het kostenplaatje van die laatste kilometers is vandaag torenhoog en de mobiliteit in steden een regelrechte uitdaging. Inzetten op innovatie, nieuwe oplossingen en state-of-the-art technologieën is daarom cruciaal. Dit pilootproject kadert daar uiteraard in. We zijn enthousiast over het potentieel, tegelijk zijn we heel realistisch en gaan we stap voor stap te werk."

Bron: Colruyt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.