Stroomstoring in Moldavië: geen ernstige gevolgen voor fruitpakstations

Een groot deel van Moldavië werd gisteren getroffen door een stroomstoring, nadat Rusland in Oekraïne kritieke elektriciteits-infrastructuur had gebombardeerd. Volgens Tatiana Burca van Moldova Agro was de impact op de pakstations en de sorteerlijn minimaal: "De storing duurde drie tot zes uur en het effect was vooral psychologisch, want we zaten in het donker, mensen waren bang vanwege hun kinderen. Maar de oogst is voltooid en de pakstations en sorteerlijnen hebben een minimale vertraging opgelopen.

Burca legt uit dat zelfs voor de koelkamers de stroomuitval geen grote problemen opleverde. "Wanneer de stroomuitval slechts enkele uren duurt, lopen de temperaturen niet zo hoog op dat het product eronder lijdt. Zodra er weer stroom was, werden de werkzaamheden weer normaal hervat", besluit ze.

Iurie Fala, uitvoerend directeur van Moldova Fruct, voegt eraan toe dat energie hierdoor duurder wordt: "Sommige pakstations hadden nog stroom dankzij dieselgeneratoren. Maar niet alle pakstations hadden dit gemak. Ik heb echter niets van onze leden gehoord over schade. Belangrijk is dat de energieprijzen nu de pan uit rijzen. Oekraïne kan ons niet langer hun eigen energie leveren, dus moet die tegen zeer hoge prijzen uit Roemenië worden geïmporteerd. We hopen dat de situatie snel wordt opgelost, want dit zal gevolgen hebben voor de AGF-exporteurs in Moldavië."

Voor meer informatie:
Tatiana Burca
Moldavië Agro
Tel: +373 60602222
tburca@moldovaagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.