Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-gember uit de Nederlandse kas

Sawari Fresh heeft sinds haar oprichting één duidelijke missie: de beste kwaliteit gember van over de hele wereld leveren aan haar klanten in Europa en erbuiten. Deze focus heeft ertoe geleid dat Sawari in 2020 verder is gegaan dan alleen het importeren en verpakken van gember. Om gestalte en inhoud te geven aan de bedrijfsstrategie zetten partners Sander Kleinjan en Arie Havelaar in 2020 een belangrijke stap: topkwaliteit gember zo dicht mogelijk bij de Europese markt produceren.

Begin 2021 startte de onderneming met het telen van verse gember in de Nederlandse kas. Arie Havelaar: “Door een intensief proces van vallen en opstaan zijn we er nu in geslaagd om een fantastisch product neer te zetten, hier in eigen land. Door Sawari's focus op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten kunnen we onze klanten nu steeds meer toegang geven tot in Nederland geproduceerde gember die echt vers is.”

Sander Kleinjan vervolgt: “Ons eerste marktonderzoek laat bewijs zien dat verse gember direct in de smaak valt bij consumenten. Het is een intense smaakbeleving waarin vers, gezondheid en vitaliteit perfect samenkomen. Ook binnen de horeca wordt enthousiast gereageerd op dit innovatief product dat nieuwe mogelijkheden geeft voor de culinaire creativiteit van chefs. Op basis van de eerste reacties van retailers kunnen we concluderen dat met echt verse gember een nieuwe nichemarkt kan worden gecreëerd.”

Momenteel is Sawari bezig met het ontwikkelen van maatwerk verpakkingen voor consument, horeca en retail.

Voor meer informatie:
Arie Havelaar/Sander Kleinjan
Sawari Fresh International
Barendrecht, Nederland
Tel.: +31 (0)180 472 803
[email protected]
www.sawarifresh.com

Publicatiedatum: