Het nieuwe aanbod van in China geteelde cranberry's is sinds half september op de markt en zal naar verwachting tot april volgend jaar duren. De grootste cranberryplantage in China bevindt zich in Fuyuan, Heilongjiang. Het begon in 2019 op grote schaal te oogsten en de teelt is sindsdien elk jaar toegenomen.

Fang Kaizhe van Shanghai Yikailong Enterprise Management werkt samen met de cranberryfaciliteit in Fuyuan om diensten te verlenen tijdens het hele oogstproces, de behandeling na de oogst, de verpakking en de afzet.

"Het cranberry-areaal in Fuyuan beslaat 280 ha. Op dit moment is 1/3 van het gebied in goede staat en het neemt elk jaar toe. Dit jaar is het vierde jaar van grootschalige teelt van de plantage en de opbrengst bedraagt ongeveer 2.000 ton. Bovendien heeft het teeltgebied dit jaar ook te maken gehad met hoge temperaturen en droogte, maar omdat de faciliteit is uitgerust met een wateropslagtank met een oppervlakte van 150 ha, waardoor het probleem van het watertekort sterk is verminderd, zal de oogst niet worden beïnvloed. De cranberry's van dit jaar zijn groot in omvang, en hun kwaliteit en opbrengst nemen toe. "De kwaliteit van cranberry's is vooral gebaseerd op het aandeel rood fruit en de houdbaarheid.

"Cranberry's hebben tal van toepassingsmogelijkheden, zoals het maken van warme dranken met vers fruit of cranberryhoning; ze kunnen ook in grote hoeveelheden worden geleverd aan drankspeciaalzaken, bijvoorbeeld de populaire "bessenthee" van de laatste jaren met cranberry's als een van de belangrijkste ingrediënten. Bovendien zijn cranberry's rijk aan voedingsstoffen en geschikt voor gebruik als extracten in gezondheidsproducten en geneesmiddelen. Dit wordt een belangrijke ontwikkelingsrichting voor ons in de toekomst."

Wat de verkoop betreft, zei Fang dat omdat cranberry's nog niet populair zijn op de Chinese markt en het bewustzijn moet worden verbeterd, de huidige prioriteit ligt bij het cultiveren van de markt. "Onze eerste stap is een volledige dekking van supermarkten in het hogere segment in heel China. De belangrijkste klantengroepen zijn mensen met een hoog inkomen, mensen die in het buitenland hebben gewoond en buitenlanders. Deze klanten begrijpen cranberry's beter. Tegelijkertijd promoten we ook op Weibo, Xiaohongshu en andere social mediasites."

"In de eerste helft van dit jaar, toen China's bemande ruimtevaartuig Shenzhou 14 opsteeg, vervoerde het cranberryzaden voor experimenten met ruimteteelt en de astronauten stuurden ook gerelateerde video's. Dit was onbedoeld een goede promotie voor cranberry's. Daarna investeerde de lokale overheid in de bouw van een centrum voor wetenschappelijk onderzoek en teelt van cranberry's, dat eind deze maand klaar zal zijn. We hopen dat de Chinese markt meer te weten komt over cranberry's als gezonde voeding."

Shanghai Yikailong Enterprise Management promoot voornamelijk de cranberryproducten van het merk "Honghai Xiaozhen". Shanghai Yikailong Enterprise Management Co, Ltd promoot voornamelijk de cranberryproducten van het merk "Honghai Xiaozhen". De verkoopkanalen omvatten supermarkten voor verse levensmiddelen, grote supermarkten en drankenwinkels. Momenteel heeft het bedrijf het GlobalGAP-certificaat verkregen en is het bezig met het aanvragen van relevante biologische certificering. De producten worden momenteel hoofdzakelijk in China verkocht en het bedrijf bereidt zich voor op toekomstige export.

Voor meer informatie: 
Fang Kaizhe
Shanghai Yikailong Enterprise Management Co., Ltd.
+86 18616195123
the_other@qq.com 
WeChat ID: quanshiwo