Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte stelt 5000 landarbeiders ter beschikking van Griekenland in het kader van een proefproject voor seizoensarbeiders

Egypte is van plan 5.000 seizoenarbeiders ter beschikking te stellen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van de Griekse AGF-sector. Dit valt onder een proefproject waarover beide landen dinsdag overeenstemming hebben bereikt. Het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat de overeenkomst een "leidraad" kan zijn voor toekomstige overeenkomsten die Griekenland en de EU met derde landen sluiten om illegale immigratie te bestrijden. De Egyptische seizoensarbeiders zullen het recht hebben om Griekenland binnen te komen en er maximaal negen maanden te verblijven alvorens naar huis terug te keren.

Na de ondertekening van de overeenkomst met zijn Egyptische collega Ihab Nasr verklaarde vice-minister van Buitenlandse Zaken Miltiadis Varvitsiotis: "Wij hopen dat de eerste Egyptische seizoensarbeiders in Griekenland zullen aankomen en daar zullen blijven om de volgende oogst te helpen binnenhalen."

Griekenland en Egypte ondertekenden in 2020 een akkoord over de aanwijzing van hun exclusieve economische zone in het oostelijke deel van de Middellandse Zee, een gebied met veelbelovende olie- en gasreserves. Ze willen ook een onderzeese kabel aanleggen die door hernieuwbare energiebronnen geproduceerde stroom van Noord-Afrika naar Europa zal vervoeren, de eerste dergelijke infrastructuur in het Middellandse Zeegebied.

Bron: zawya.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: