Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne blijft nieuwe markten openen voor appelen

De verschrikkelijke gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland weerhouden Oekraïense bedrijven er niet van het aantal fruitmarkten waartoe zij toegang hebben, uit te breiden. Een van de grootste tuinbouwbedrijven in Oekraïne, Sady Dnipra (TM UApple), blijft zijn fruitexportbestemmingen uitbreiden. Deze onderneming leverde onlangs een container met appels aan een nieuw land in Afrika bezuiden de Sahara, in Equatoriaal-Guinea. Voorheen leverde het bedrijf regelmatig zijn appels aan vele exotische landen in Afrika en Azië en exporteerde het zelfs naar Somalië.

Na de blokkade van de Oekraïense havens aan de Zwarte Zee en het begin van de invasie door Rusland werd de export naar verre landen echter vrijwel onmogelijk. Daarom moest het management van het bedrijf dringend op zoek naar alternatieve logistieke oplossingen en de levering van appels aan de markten van de EU-landen uitbreiden.

Olexandr Pakhno, algemeen directeur van Sady Dnipra: "Stel je voor hoe duur en moeilijk de export naar Afrika nu is, tijdens de oorlog. We hebben echter een geweldig team en we beseffen dat we niet kunnen opgeven, zeker nu niet. We weten ook dat zonder export de ontwikkeling van de tuinbouw in Oekraïne onmogelijk is. Daarom blijven we deelnemen aan internationale tentoonstellingen, zoeken we naar nieuwe markten, logistieke mogelijkheden en oplossingen, en houden we contact met onze klanten, waarbij we voortdurend onze reputatie als betrouwbare leverancier van appels van topkwaliteit bevestigen."

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: